Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 05 13

Svarbiausios šio trečiadienio naujienos apie koronavirusą ir karantiną

Kadangi pastaruoju metu naujienų srautas apie koronavirusą ir karantiną yra labai didelis, 15min siūlo čia, vienoje vietoje, perskaityti pagrindines šio trečiadienio, gegužės 13 d., naujienas apie tai.
Ūkininkų turgus Žirmūnuose
Asociatyvi nuotrauka / Luko Balandžio / 15min nuotr.

1. Koronavirusas Lietuvoje: per parą patvirtinta 14 naujų atvejų. Nuo epidemijos pradžios patvirtintų ligos atvejų skaičius Lietuvoje siekia 1505. Pasveikusiais laikomi – 908 asmenys. Dar serga – 537. Nuo COVID-19 šalyje iš viso mirė 54 žmonės.

2. Po COVID-19 protrūkio Vilniaus miesto klinikinės ligoninės vadovas tikina: židinys lokalizuotas, R.Lingienė skaičius tikslina. Antradienį virusas nustatytas 2 šios ligoninės darbuotojams, vienam darbuotojo artimajam, vienam išrašytam iš ligoninės pacientui ir vieno išrašyto asmens artimam giminaičiui.

3. Antavilių pensionato direktoriaus pavaduotoja Birutė Šarakauskienė teigia, kad koronavirusas yra patvirtintas dar vienam gyventojui ir darbuotojui. Iš viso užsikrėtė 14 darbuotojų ir 20 gyventojų.

VIDEO: Antavilių pensionato atstovė B.Šarakauskienė apie sergančius COVID-19: „Mane tie skaičiai labai pribloškė“

4. Spaudos konferencijoje Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė pranešė, kad koronavirusas taip pat nustatytas vienam Vilniaus autobuso vairuotojui. Įmonė atsakė, kad prašys tirti visus vairuotojus. Toje pačioje konferencijoje sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga , kalbėdamas apie atsinaujinančius skrydžius, pabrėžė, kad atvykus iš ne Baltijos šalių, reikės karantinuotis.

5. Švelninamas karantinas: Vyriausybė patikslino, kur bus būtina dėvėti kaukes: turgavietėse ir kitose viešose prekybos vietose, renginiuose, ekskursijose, viešojo transporto įlaipinimo vietose, visose viešose uždarose erdvėse. Vyriausybė pritarė, jog kitais atvejais kaukes viešose vietose būtų tik rekomenduojama dėvėti. Taip pat barams ir restoranams leista veikti ir viduje, atsivers naktiniai klubai. Be to, nuo gegužės 15 d. Lietuvos piliečiams, keliaujantiems į Latviją ar Estiją, nereikės pagrįsti savo kelionės tikslo ir jiems nebus taikoma 14 dienų saviizoliacija, tuo atveju, jei nebuvo atvykta iš kitų šalių. O dėl grįžimo į mokyklas spręs patys ugdymo įstaigų vadovai.

6. Vyriausybė patvirtino, kad gali vykti A lygos futbolo rungtynės –leidžiama atvirose ir uždarose erdvėse vykti sporto varžyboms be žiūrovų.

7. Premjeras Saulius Skvernelis teigė, kad laisvėjant ribojimams, atsiranda ir rizikų. Jis tikisi, kad nereikės svarstyti tokios situacijos, jog antroji susirgimų koronavirusu banga paliečia visą šalį ir ribojimo priemonių reikia imtis visos valstybės mastu.

8. Panevėžio ligoninė atnaujina paslaugų teikimą, bet į ligonių lankymą žiūri atsargiai.

9. Vilniaus savivaldybės tarybos narė Agnė Zuokienė papasakojo apie tai, ką reiškė dvi savaites savanoriauti COVID-19 židiniu tapusiame Klaipėdos hospise.

10. Koronavirusas pasaulyje: Norvegija iš dalies atidaro sienas, Jungtinėje Karalystėje sušvelninti suvaržymai, Rusija sustabdė plaučių ventiliacijos aparatų, siejamų su pražūtingais gaisrais, naudojimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas