Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 19

Švedų pareigūnai rado Lisos Holm šalmą, galintį būti svariu įrodymu nužudymo byloje, kurioje įtariamieji – lietuviai

Švedų pareigūnai tęsia nepilnametės Lisos Holm nužudymo, kuriuo įtariami lietuviai, tyrimą. Portalas aftonbladet.se skelbia, kad jiems pavyko aptikti merginos šalmą.Jį L.Holm su savimi turėjo išeidama iš darbo kavinėje, nes keliaudavo namo mopedu.
Lisa Holm
Lisa Holm

„Tai gali būti stiprus įrodymas byloje“, – sako kriminologas Jerzy Sarneckis.

Pareigūnai praneša, kad rado šalmą, kurį, kaip manoma, L.Holm turėjo tuo metu, kai išėjusi iš darbo ir pradingo.

„Galiu patvirtinti, kad radome jos šalmą“, – sakė policijos komisaras Larsas Johanssonas, tačiau jis neatskleidė, kur ir kada jis buvo aptiktas.

Galiu patvirtinti, kad radome jos šalmą, – sakė policijos komisaras Larsas Johanssonas, tačiau jis neatskleidė, kur ir kada jis buvo aptiktas.

„Gali būti smurto požymių“

Janas Olssonas, patyręs žmogžudysčių tyrėjas, sako, kad kol kas sunku pasakyti, kiek šalmas bus svarbus tyrėjams.

„Viskas priklauso nuo to, kur jis rastas ir ar ant jo yra specifinių žymių, kurios gali sudaryti vaizdą, kas iš tiesų nutiko. Gali būti smurto ar kitokių požymių, kurie gali susieti nužudymą su įtariamuoju“, – sakė jis.

J.Olssonas palaiko kriminologo J.Sarneckio nuomonę.

„Jei šalmas randamas įtariamojo brolio namuose, tai – gana svarus įrodymas. Arba jeigu ant šalmo likę jo DNR“, – kada tyrėjams šalmas būtų svarbus aiškinantis nužudymo aplinkybes, komentavo jis.

Broliai užsisakė picas?

Remiantis šaltinių duomenimis, praėjus valandai ar kelioms nuo L.Holm dingimo, įtariamieji broliai lietuviai pastebėti perkantys picas, netoli tos vietos, kur vėliau buvo rastas jos kūnas.

„Pardavėja sakė, kad broliai buvo ten vos kelios valandos po to, kai Lisa dingo, sekmadienio vakarą“, – šaltinis sakė leidiniui.

Kol vyksta ikiteisminis tyrimas, pareigūnai nekomentuoja jo detalių. J.Sarneckis abejoja, kad tai, jog jie pirko picas netoli minėtos vietos, gali būti koks nors įrodymas.

„Tai dar nieko nepasako. Niekas neabejojo, kad broliai buvo kažkur apylinkėse, kita vertus, net ir žudikas būna alkanas“, – ironizavo jis.

Keleto atsakymų tikimasi per ateinančias savaites

L.Holm nužudyta kiek daugiau nei prieš mėnesį. Kol kas buvo sulaukta tik pirminių autopsijos (skrodimo) rezultatų, tačiau per ateinančias kelias savaites tikimasi sulaukti galutinės skrodimo ataskaitos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito