„Šiuo metu Sveikatos apsaugos ministerija Lietuvoje rengiasi įdiegti sveikatai palankių maisto produktų ženklinimo sistemą. Tai bus rakto skylutės simbolis – žalias skrituliukas, kuriame išpjauta rakto skylutė, kuri simbolizuoja, kad pro rakto skylutę gali pralįsti tik labai apkarpyti nuo neigiamų savybių produktai“, – laidoje „Aktualioji valanda“ sakė A. Kranauskas.
Pasak jo, dar šiais metais tokiems produktams bus patvirtinti reikalavimai, ir Lietuva įsijungs į sistemą, jau paplitusią Skandinavijos šalyse.
Pasak A. Kranausko, norint maitintis sveikai, pirmiausia reikėtų atsisakyti riebalų: „Visų pirma reikia kovoti su tokiomis blogybėmis kaip riebalai maiste, ypač gyvūninės kilmės riebalai.“
Tačiau liesą mėsą, pasak jo, reikėtų valgyti: „Vegetariška mityba nėra rekomenduojama. Žmogus turi valgyti kažkiek mėsos, nes (...) dalies medžiagų žmogus negali nei pats pasigaminti, nei gauti iš augalinio maisto“, – aiškino A. Kranauskas.
Jis taip pat nurodo, kad reikėtų iš maisto raciono visai išmesti cukrų, taip pat ir medų:
„Medus daugiau mistinis produktas lietuvių gyventojų akyse. Nieko ypatingo ten nėra. Ten yra ta pati gliukozė, fruktozė ir perdirbti žiedadulkių prudktai. (...) Geriau vartoti pačias žiedadulkes, kurios neturėtų tokio didelio angliavandenių kiekio, su kuriuo reikia kovoti.“
A. Kranausko teigimu, dar vienas mitas yra ekologiškų produktų nauda sveikatai.
„Ekologiški produktai nebūtinai yra sveiki. Pavyzdžiui, gali būti ekologiškas tabakas, ekologiškas alus“, – kalbėjo A. Kranauskas.