Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 12 12

Sveikatos apsaugos ministras A.Dulkys: nauji karantino ribojimai bus susiję su mobilumu

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys teigė, kad dėl karantino ribojimų griežtinimo vis dar tariamasi su ekspertais, priemonės bus įvardytos sekmadienį po Vyriausybės posėdžio. Nauji ribojimai bus susiję su mobilumu, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) procesų sutvarkymu, gydymo įstaigų funkcionalumo užtikrinimu.

A.Dulkys teigė, kad penktadienio susitikimas su ekspertais buvo ilgas ir išsamus, susitikimai tęsiasi prieš sekmadienį numatytą Vyriausybės posėdį.

„Skaičiai, kuriuos turime dabar Lietuvoje, kalba ne mūsų naudai. Vakar man nerimą sukėlė ekspertų pasakymas, kad tokiems skaičiams, kokie šiuo metu yra Lietuvoje, jie net mokslinių tyrimų nelabai randa, studijų, kurios galėtų patarti, kaip elgtis“, – šeštadienį po susitikimo su premjere Ingrida Šimonyte kalbėjo ministras.

VIDEO: A. Dulkys: būsimi Vyriausybės draudimai bus susiję su mobilumu, įstaigų darbo užtikrinimu

„Mes žūtbūt turime padaryti viską, kad atsekamumas, saviizoliacija, visas šitas procesas neviršytų 48 valandų, mes žūtbūt turime pasiekti, kad teigiamų testų skaičius nuo visų atliktų testų, nemažinant jų apimties, būtų ne daugiau 5 proc. Ir siekti, kad reprodukcijos dydis būtų toks, jog šimtas žmonių neužkrėstų daugiau nei šimto žmonių“, – šeštadienį prie Vyriausybės kalbėjo A.Dulkys.

Pasak ministro, jei visa tai bus pasiekta ir šios priemonės pradės veikti, bus galima sakyti, kad imama valdyti situaciją.

A.Dulkys tikino, kad naujos griežtesnės priemonės, kaip ir siūlė ekspertai, bus susijusios su mobilumu, gydymo įstaigų funkcionalumo užtikrinimu, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) procesų sutvarkymu, slaugos ir kitų rizikos grupės įstaigų veikla.

Ministro teigimu, tikslios priemonės bus įvardytos sekmadienį.

VIDEO: Jauniausia COVID-19 auka Lietuvoje – 27 metų vaikinas, sportavęs, neturėjęs sveikatos problemų

„Turime suprasti, kad šitas tikslas – ne iki Kalėdų. Mes visi turime šį tikslą pasiekti. Kaip greitai mums pavyks jį pasiekti, priklausys nuo mūsų visų. Ir svajoti apie tai, kad galima turėti atsipalaidavimą Kalėdoms, Naujiesiems metams – neapgaudinėkime savęs“, – sakė A.Dulkys.

Ministras tikino, kad penktadienį sprendimai nebuvo priimti dėl formalumų.

„Šiandien yra dėliojama struktūra, forminamos grupės, komitetai, kurie turi tuos dalykus priimti. Aš manau, kad rytoj jie bus priimti“, – teigė A.Dulkys.

„Čia nekalbama, kad mes savaitei, dviem nusistatysime ribojimus. Čia kalbama, kad (jų) reikės ilgesniam laikotarpiui“, – pridūrė jis.

Per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 3303 nauji koronaviruso atvejai, nuo COVID-19 mirė 27 žmonės, šeštadienį pranešė Statistikos departamentas.

VIDEO: Paskirtasis sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys apie planus kovoje su COVID-19

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas