Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 30

Sveikatos apsaugos ministras su ES kolegomis aptars vaistų politikos klausimus

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys ketvirtadienį dalyvauja Europos Sąjungos (ES) Užimtumo, socialinės politikos, sveikatos ir vartotojų reikalų tarybos posėdyje Briuselyje, kur aptars vaistų politikos, psichikos sveikatos, pandemijų prevencijos ir kitus klausimus.
Arūnas Dulkys
Arūnas Dulkys / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Kaip pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), ES sveikatos ministrų taryboje bus apsikeista nuomonėmis dėl Atviros strateginės autonomijos iš sveikatos perspektyvos – šiame dokumente pateikiamos svarbios iniciatyvos, skirtos stiprinti ES vaistų sektorių.

Pasak ministerijos, tai apima Europos vaistų agentūros vaidmens sustiprinimą ir įvairias priemones vaistų trūkumams mažinti, pvz., ES svarbiausių vaistų sąrašo parengimą ir svarbiausių vaistų aljanso įsteigimą.

Taip pat bus tvirtinamos išvados dėl psichikos sveikatos ir politikos prioritetų nustatymo šioje srityje.

Kitų klausimų dalyje pirmininkaujanti ES Tarybai Ispanija pristatys informaciją apie pasiūlymus dėl Reglamento dėl Europos vaistų agentūrai (EMA) mokėtinų mokesčių rinkliavų.

Susitikimo metu Ispanija kartu su Europos Komisija taip pat pristatys informaciją apie derybas dėl tarptautinio susitarimo dėl pandemijų prevencijos, parengties joms ir reagavimo į jas, dėl 2005 metų Tarptautinių sveikatos priežiūros taisyklių papildomų pakeitimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas