Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 20

Sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis: Lietuva sieks užkirsti kelią sprendimo dėl tabako produktų platinimą griežtinančios direktyvos vilkinimui

Europos Sąjungos (ES) institucijose prasidėję Tabako gaminių direktyvos svarstymai kelia sąmyšį tarp bendrijos narių: Lietuvos valdžia reiškia besąlygišką paramą dokumentui, o kaimynė Lenkija laikosi priešingos pozicijos.
Kontrabanda
Kontrabanda / Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr.

Sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis teigia, jog pirmininkaudama ES Tarybai Lietuva sieks užkirsti kelią sprendimo dėl tabako produktų platinimą griežtinančios direktyvos vilkinimui, o rūkalų gamintojai ir platintojai tikina, kad dėl to padidės kontrabandos mastas, pirmadienį rašo „Lietuvos žinios“.

V.P.Andriukaitis paskelbė, kad Lietuva, pritardama parengtai Tabako gaminių direktyvai, gali paraginti Europos Parlamentą balsuoti už ją dar šių metų gruodį.

Rengiamoje direktyvoje numatyta uždrausti gaminti ir platinti plonas bei aromatizuotas – praturtintas mentoliu – cigaretes. Taip pat turėtų būti reglamentuojama elektroninių cigarečių gamyba ir platinimas, nuotolinė prekyba tabako gaminiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas