Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 07

Šventę kauniečiams apkartino neištesėtas valdžios pažadas: namo teko pėdinti pėsčiomis

Ketvirtadienio vakarą Mindaugines prie Kauno pilies minėję kauniečiai negailėjo plojimų renginio vedėjui, viešai pranešusiam apie tai, kad pasibaigus koncertui visų stotelėse lauks vėlyvasis viešasis transportas, parvešiantis į namus. Tačiau Šilainių bei Vilijampolės link norėję vykti šventės dalyviai sulaukė tik mažo mikroautobuso, kuris vos nesulūžo nuo keleivių gausos.
Viešojo transporto sustojimas
Viešojo transporto sustojimas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Šventė prie Kauno pilies buvo labai graži. Stovėdamas scenoje, renginio vedėjas Gintaras Mikalauskas pranešė: „Nebijokit, kauniečiai, visi grįšit namo. Kauno valdžia pasirūpino, jog jūsų stotelėse lauktų viešasis transportas“. Išgirdę tai, paplojome. Jei jau žada, vadinasi, ramu.

Važiuojant mikroautobuso dugnas vilkosi žeme. Garsas buvo didžiulis. Tad pavažiavęs iki artimiausios stotelės, vairuotojas sustojo ir liepė išlipti.

Neskubėjome, sulaukėme ir fejerverko. Tačiau atėję į artimiausią stotelę, esančią prie Pilies žiedo, žadėto viešojo transporto taip ir neišvydome. Į paskutinį, nurodytą tvarkaraštyje, pavėlavome gal 5 minutes. Žmonių prie stotelės vis gausėjo“, – nemalonius nuotykius ėmė pasakoti į 15min besikreipusi Šilainių gyventoja Raimonda.

Labiausiai ją supykdė tai, kad priešingoje eismo pusėje, Aleksoto, Kauno centro link, stovėjo net 7 autobusai ir troleibusai, greitai išvežioję visus šventės dalyvius. O štai į Šilainių, Vilijampolės pusę nevažiavo nė vienas jų.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Viešojo transporto sustojimas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Viešojo transporto sustojimas

„Žmonių prisirinko labai daug. Vaizdelis buvo graudus. Laukė ir neįgalioji su vežimėliu. Nežinau, kur ji po to dingo. Prabėgus 40 minučių pagaliau sulaukėme to žadėto naktinio autobuso. Tik jis buvo mažytis – mikroautobusas. Keleiviai puolė spraustis į vidų, viduje sėdėję – filmuoti tą betvarkę. Vyko tikra kova – kas pirmiau. Lauke liko būrys žmonių, maža dalis tik tilpo. Visi pyko vieni ant kitų.

Važiuojant mikroautobuso dugnas vilkosi žeme. Garsas buvo didžiulis. Tad pavažiavęs iki artimiausios stotelės, vairuotojas sustojo ir liepė išlipti. Teigė nenorintis mokėti už sugadintą transporto priemonę. Ji išties galėjo sugriūti. Keleiviai ėmė burbėti. Tikino nelipsią – liepė skambinti dispečerei. Su vyru suvokėme, kad kaltas tikrai ne vairuotojas. Namo apie 5 kilometrus parėjome pėsčiomis. Nuotaika buvo sugadinta“, – teigė Raimonda.

Moteris džiaugiasi tik tuo, kad bent jau nelijo. Pasak jos, ankstesniais metais autobusai taip pat išvežiodavo šventės dalyvius – jokių nesklandumų nekilę.

„Būtume žinoję, kad taip nutiks, būtume praleidę fejerverkus ir skubėję į paskutinį pagal tvarkaraštį autobusą. O dabar... Reiks merui parašyti laišką, kad kitąmet taip žmonių neapgautų. Mes, tai mes, o kaip tos močiutės, kurios neturėjo kur dėtis? Taksi joms brangu, o pareiti – labai sunku. Kartėlis toks po viso šito liko“, – tikino ji.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Viešojo transporto sustojimas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Viešojo transporto sustojimas

Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras teisinosi, jog po šventinių renginių keleivių išvežimas buvo suplanuotas visomis pagrindinėmis kryptimis, kaip ir ankstesniais metais. Pasak jo, apie 23.30 viešasis transportas vežė keleivius visomis pagrindinėmis kryptimis, taip pat ir į Vilijampolę bei Šilainius (37 bei 40 maršrutais).

„Apie 24 val. stotelėje „Kauno pilis“ susidarė didesnis skaičius keleivių, laukiančių naktinio 37N autobuso. Kadangi mažasis autobusas, važiuojantis šiuo naktiniu maršrutu, priimti visų keleivių negalėjo, „Kauno autobusų“ dispečerė nedelsiant išsiuntė kitą autobusą, kuris nuvežė visus laukiančius keleivius 37N maršruto trasa link Šilainių“, – tikino jis.

Keleivių vežimo apimtys po renginio, anot jo, buvo planuojamos atsižvelgiant į ankstesnių metų analogiškų renginių keleivių srautus.

„Ateityje planuojant keleivių vežimą bus atsižvelgta į šio renginio metu iškilusius nepatogumus. Atsiprašome kauniečių už nepatogumus“, – pažadėjo Kauno miesto savivaldybės atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas