2015 04 30 /13:36

Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis traukiasi, nes nenori sugriauti koalicijos

Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis ketvirtadienį įteikė atsistatydinimo pareiškimą, pranešė Vyriausybė.
Algirdo Butkevičiaus ir Dainiaus Pavalkio spaudos konferencija
Algirdo Butkevičiaus ir Dainiaus Pavalkio spaudos konferencija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Švietimo ir mokslo ministras priėmė sprendimą atsistatydinti ir šiandien įteikė prašymą atleisti jį iš ministro pareigų jo paties noru. Ministras D.Pavalkis teigė nematantis galimybių tęsti darbą ministerijoje, tokį sprendimą priėmusio D.Pavalkio prašymą jau pasirašiau. Tačiau paprašiau ministro užbaigti pradėtus darbus, todėl jis pareigas dar eis iki gegužės 11 dienos“, – pranešime spaudai cituojamas premjeras Algirdas Butkevičius.

Premjeras buvo pavedęs savo patarėjams išanalizuoti, ką ministerijos vadovui pavyko pasiekti įgyvendinant Vyriausybės programą. Pasak A.Butkevičiaus, kai kurie punktai dar nėra įgyvendinti, todėl būsimam Švietimo ir mokslo ministerijos vadovui bus keliami reikalavimai tęsti pradėtus darbus ir pabaigti užsibrėžtų tikslų įgyvendinimą.

D.Pavalkis teigia, nematantis galimybių tęsti darbo: „Likdamas ministro poste neturėčiau galimybės ateityje būti objektyviai vertinamas. Švietimo ir mokslo srityje yra per daug iššūkių, kad būtų galima švaistyti laiką viešųjų ryšių kampanijoms ir neigiamoms emocijoms. Nematau galimybės tęsti pradėtų darbų, todėl apsisprendžiau atsistatydinti.“

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Viktoras Uspaskichas, Algimanta Pabedinskienė, Dainius Pavalkis
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Viktoras Uspaskichas, Algimanta Pabedinskienė, Dainius Pavalkis

D.Pavalkis priėmė sprendimą trauktis, nenorėdamas „būti priežastimis varstymams dėl koalicijos ateities.

Švietimo ir mokslo ministerijos, kuriai D.Pavalkis turėtų vadovauti iki gegužės 11 d., pranešime rašoma, kad D.Pavalkis priėmė sprendimą trauktis, nenorėdamas „būti priežastimis varstymams dėl koalicijos ateities“. 

D.Pavalkis pranešime padėkojo visiems jį palaikiusiems – mokyklų asociacijoms, mokytojų profsąjungoms, studentams, akademinei bendruomenei. „Ačiū už daugiau kaip dvejus darbo metus kartu diskutuojant, ieškant sprendimų ir juos priimant. Buvau ir tebesu įsitikinęs, kad tik kartu dirbdami galime nuveikti daugiausiai, – teigia D. Pavalkis. – Ko gero, buvau pirmas ministras, kurio kabineto durys man esant visuomet atviros. Viliuosi, kad ne paskutinis“.

Dar trečiadienį D.Pavalkis tikino dirbsiąs mažiausiai savaitę, o premjeras A.Butkevičius žadėjo priimti sprendimą tik išnagrinėjęs savo ministrą iš posto stumiančios Darbo partijos pateiktus D.Pavalkio prasto darbo įrodymus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito