Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 01 07

Švietimo ir mokslo ministras planuoja turėti keturis viceministrus, tarp kandidatų – ministrais netapę Rimantas Vaitkus ir Svetlana Kauzonienė

Švietimo ir mokslo ministras „darbietis“ Dainius Pavalkis planuoja turėti keturis viceministrus. Tarp kandidatų į šį postą yra ir anksčiau filtro neįveikę bei ministrais netapę Rimantas Vaitkus ir Svetlana Kauzonienė.
Rimantas Vaitkus
Rimantas Vaitkus / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Kiek žinau, bus keturi viceministrai“, – pirmadienį BNS sakė D.Pavalkis.

Jo pirmtakas liberalas Gintaras Steponavičius turėjo du viceministrus.

Pagal Vyriausybės įstatymą, viceministrų skaičių ministro teikimu tvirtina Vyriausybė. Ministerijoje negali būti daugiau negu keturi viceministrai.

Pasak D.Pavalkio, pagal valdančiosios koalicijos susitarimą po vieną asmenį į švietimo ir mokslo viceministro postą siūlo Lietuvos socialdemokratų partija bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija, du – Darbo partija.

Jau žinoma, kad viceministre taps Lietuvos lenkų rinkimų akcijos pasiūlyta kandidatė Edita Tamošiūnaitė. Socialdemokratai į minėtas pareigas pateikė Vilniaus universiteto tarptautinių reikalų prorektoriaus Rimanto Vaitkaus kandidatūrą.

„Mūsų komandoje tai bus, ko gero, pats kompetentingiausias švietimo srityje narys“, – sakė ministras.

„Mūsų komandoje tai bus, ko gero, pats kompetentingiausias švietimo srityje narys“, – sakė ministras.

R.Vaitkus 2001-2004 metais yra ėjęs švietimo ir mokslo viceministro pareigas. 2004 metais jo kandidatūra siūlyta ir į ministrus, tačiau nepraėjo prezidento filtro.

2004 metais R.Vaitkaus pavardė minėta skandale dėl Latvijoje registruoto Baltijos rusų instituto absolventų diplomų legalizavimo, kai buvo suklastotos kelios pažymos. Dėl diplomų pripažinimo į R.Vaitkų kreipėsi jo bičiulis socialdemokratas instituto vadovas Jevgenijus Kostinas. Netrukus absolventams išduoti diplomų pripažinimo priedai, tačiau Studijų kokybės vertinimo centras pastebėjo, kad pažymos, pagal kurias pripažinti diplomai, suklastotos. R.Vaitkus teigė pats dokumentų neklastojęs, o pasirašęs gautus suklastotus dokumentus.

D.Pavalkio nuomone, ši istorija neturėtų trukdyti dabar socialdemokratui eiti viceministro pareigų.

„Manau, jis pats padarė išvadas iš to įvykio ir Socialdemokratų partija, manau, padarė išvadas, jeigu teikia jo vieno kandidatūrą (...) Mes jį prižiūrėsime, kad nedėtų parašų, kur nereikia“, – kalbėjo švietimo ir mokslo ministras.

Jis patvirtino, kad tarp Darbo partijos teikiamų kandidatų į politinę komandą yra šiuo metu Sveikatos apsaugos ministerijoje ir socialinės apsaugos ir darbo ministre nepaskirta Svetlana Kauzonienė.

„Ji penkerius metus dirba Sveikatos apsaugos ministerijoje, kur kuruoja viešuosius pirkimus. Tai rodo, kad rimtų kabliukų jos atžvilgiu nėra“, – BNS sakė D.Pavalkis.

S.Kauzonienės kandidatūra gruodį teikta vadovauti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai, bet jos kandidatūros prezidentė nepasirinko.

Technologijų mokslų daktarė, vadybos ir verslo administravimo specialistė S.Kauzonienė 2004–2005 metais dirbo ūkio ministro Viktoro Uspaskicho patarėja. Ji kuravo Europos Sąjungos lėšų skirstymą. 2005-ųjų sausį kilo skandalas būtent dėl ES lėšų skirstymo.

S.Kauzonienės kandidatūra gruodį teikta vadovauti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai, bet jos kandidatūros prezidentė nepasirinko.

Į švietimo ir mokslo viceministrus „darbiečiai“ taip pat siūlo į Seimą rudenį nesėkmingai kandidatavusią Genoveitą Krasauskienę. Ji šiuo metu dėsto anglų kalbą Klaipėdos valstybinėje kolegijoje, yra Palangos miesto savivaldybės tarybos narė.

D.Pavalkio teigimu, į Darbo partijos turimas kvotas yra ir daugiau kandidatų. Jų pavardžių ministras nenorėjo atskleisti, sakydamas, kad visus kandidatus dar tikrina specialiosios tarnybos.

Paklaustas, kas lems jo apsisprendimą renkantis komandos narius, švietimo ir mokslo ministras teigė, jog patirtis ir anglų kalbos žinios.

Be to, ministras planuoja turėti tris patarėjus. Jų kandidatūras jis taip pat paprašė patikrinti specialiųjų tarnybų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas