Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Švietimo ministras: tikiu, kad sprendimai dėl Nacionalinio stadiono bus rasti

Stringant Nacionalinio stadiono Vilniuje projektui ir jo koncesininkei, investicijų bendrovei „BaltCap“ patvirtinus ieškant kito investuotojo, švietimo ministras Gintautas Jakštas sako, kad valstybė kol kas nėra sumokėjusi nė euro už jo statybą. Jis teigė tikintis, kad sprendimai bus rasti ir stadionas bus pastatytas laiku.
Gintautas Jakštas
Gintautas Jakštas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Valstybė nėra sumokėjusi nė vieno euro stadiono statybai. Dabartiniame projekte sutartis yra tokia, kad valstybė pradės mokėti tada, kai stadionas bus pastatytas ir sužaistos oficialios varžybos“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė G.Jakštas.

Jis kartojo neturintis informacijos, kad projektas gali vėluoti.

„Tai, kad gal nusikels terminas, tokių signalų neturiu – vadovaujuosi ne tuo, kas kažkur kalbama, o sutartimi. Jeigu savo įsipareigojimų nevykdytų „BaltCap“, tai yra numatytos jų atsakomybės dėl įsipareigojimų nevykdymo. Jeigu jie susidūrė su kažkokiomis kliūtimis ir ieško, kaip jas įveikti, tai suprantama, bet tai nereiškia, kad galės kažkaip kitaip vykdyti sutartį ar jos nevykdyti. O jeigu atsisakys vykdyti, turės pasekmes“, – kalbėjo ministras.

Anot jo, svarbu, jog stadionas būtų pastatytas: „Prie datos, kažkokio mėnesio nesu prisirišęs“.

„Suprantu kad nacionalinio stadiono tema gerokai pajautrinta, bet kol kas anksti kalbėti apie tai, kad jis nebus laiku ar kažkokios įvyks problemos. Aišku, tie skandalai nepadeda, bet tikiu, kad bus rasti sprendimai“, – pridūrė G.Jakštas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas