Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 02 18

Švietimo ministrė: tai, kad turime sujungtas 5–8 klases, yra kažkas baisaus

Tai, kad Lietuvoje vis dar jungiamos 5–8 klasės, yra kažkas baisaus, sako švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė. Jos įsitikinimu, savivaldybės turi imtis pokyčių, kad tokių klasių neliktų. Pokyčių esą reikia ir kitose srityse, net jei dalis savivaldos priešinasi mažų klasių uždarymui.
Jurgita Šiugždinienė
Jurgita Šiugždinienė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kai kurios savivaldybės – Varėnos, Plungės, Skuodo, Šilutės, Telšių rajonų – mokyklų tinklo reformai ir Vyriausybės nustatytoms klasių formavimo taisyklėms reiškia nepritarimą.

Pasak jų, pokyčiai atneš ne naudos, o žalos – kaimiškose vietovėse gyvenantys vaikai praras motyvaciją mokytis, nes iki centre esančios mokyklos kiekvieną dieną turės įveikti didelius atstumus, jiems neliks laiko užklasinei veiklai, gyventojai nenorės kurtis toliau nuo centro, kur mokyklų nėra.

Teigia, kad nuo griežtesnių sprendimų atsitraukė

Ketvirtadienį 15min studijoje apsilankiusi švietimo, mokslo ir sporto ministrė pasakojo, jog su savivaldybėmis, Lietuvos savivaldybių asociacija apie mokyklų tinklo pokyčius diskutuoja nuo praėjusių metų pavasario.

Nuo kai kurių griežtesnių sprendimų, pasak ministrės, nuspręsta atsitraukti.

Lietuvoje nerengiame mokytojų, kurie galėtų dirbti su įvairių lygių vaikais ir įvairaus amžiaus grupėmis.

„Tarkime, pradinis ugdymas. Iš pat pradžių galvojome, kad pradiniame ugdyme neturėtume leisti jungtinių klasių. Ir jeigu jūs manęs paklaustumėt, aš manau, kad taip, neturėtumėm [leisti], nes Lietuvoje nerengiame mokytojų, kurie galėtų dirbti su įvairių lygių vaikais ir įvairaus amžiaus grupėmis. Mes neturime mokytojų komandų, kol kas negalime to sau leisti“, – dėstė J.Šiugždinienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas