Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 11

T.V.Raskevičius dėl Z.Jedinskio pasisakymų kreipėsi į VSD

Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius kreipėsi į Valstybės saugumo departamentą (VSD), kad šis įvertintų, ar Zbignevo Jedinskio darbas Seime „nekelia grėsmės ir pavojaus Seimo nariams bei valstybės vadovybei“.
Zbignevas Jedinskis
Zbignevas Jedinskis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Apie tai Seimo narys T.V.Raskevičius pranešė feisbuke.

„Šiandien oficialiai kreipiausi į Lietuvos Respublikos valstybės saugumo departamentą ir Lietuvos Respublikos vadovybės apsaugos tarnybą su prašymu įvertinti, ar prokremliškais pareiškimais pagarsėjusio buvusio Seimo nario Zbyszek Jedziński lankymasis Seimo patalpose nekelia grėsmės ir pavojaus Seimo nariams bei valstybės vadovybei. Zbyszek Jedziński į Seimo patalpas gali patekti, nes yra įdarbintas Seimo nario Česlav Olševski patarėju.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Tomas Vytautas Raskevičius
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Tomas Vytautas Raskevičius

Zbyszek Jedziński, kaip kolegos Česlav Olševski patarėjas Seime, ne tik gali nekontroliuojamai lankytis Seimo patalpose, bet ir naudotis vidine Seimo duomenų baze, disponuoti Seimo narių tarnybinių telefonų numeriais ir kita informacija. Negaliu suprasti, kaip putinšką propagandą viešai skleidžiančio asmens lankymasis mūsų valstybės Parlamente yra suderinamas su nacionalinio saugumo ir gynybos interesais“, – feisbuke rašė Seimo narys.

Seimo nario Česlovo Olševskio patarėjas Z.Jedinskis kovo pabaigoje feisbuke paskelbė įrašą, kuriame teigė, kad Lenkija turi kuo skubiau palikti NATO ir ES ir sukurti sąjungą su Rusija. Nors Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos lyderis Valdemaras Tomaševskis pranešė, kad Z.Jedinskis sustabdė savo narystę partijoje, šis vis dar dirba Seimo nario Č.Olševskio patarėju.

T.V.Raskevičius teigia kreipimesi į atsakingas valstybės institucijas paprašęs įvertinti, ar „proputiniškas simpatijas demonstruojančio žmogaus lankymasis Lietuvos Respublikos Seimo patalpose yra suderinamas su nacionalinio saugumo ir gynybos interesais bei nekelia grėsmės ir (ar) pavojaus Lietuvos Respublikos Seimo nariams bei valstybės vadovybei“.

„Tokį vertinimą paprašiau pateikti atsižvelgiant į aplinkybę, kad minimas asmuo yra politinio pasitikėjimo valstybės tarnautojas, t. y. dėl jo atleidimo išimtinai sprendžia šį asmenį į darbą priėmęs Seimo narys.

Akivaizdu, kad Seimo narys Česlav Olševski nemato nė mažiausios problemos, kad jo patarėjų korpuse dirba prokremlišką propagandą skleidžiantis žmogus. Seimo vadovybė, savo ruožtu, bejėgiškai konstatuoja, jog šioje situacijoje galimas tik „apeliavimas į moralę“. Todėl tikiuosi, kad kreipimasis į atsakingas institucijas padės Seimo nariui Česlav Olševski surasti papildomų argumentų, kodėl vatniko pažiūras demonstruojantis žmogus neturėtų laisvai vaikštinėti po Seimo koridorius.

Kiekvienas Seimo narys gali įdarbinti po tris patarėjus ar padėjėjus. Seimo narių padėjėjų alga svyruoja nuo 700 iki 1300 eurų į rankas (priklausomai nuo pareiginės algos koeficiento)“, – rašė T.V.Raskevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai