Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 09 10

T.V.Raskevičius neatsitraukia: Partnerystės įstatymas Seimui bus pateiktas šioje sesijoje

Seimo Laisvės partijos frakcijos narys, parlamentinio Žmogaus teisių komiteto (ŽTK) pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius sako, kad, nepaisant kai kurių „valstiečių“ raginimų atidėti pakoreguoto Partnerystės įstatymo projekto teikimą, jis bus pristatytas dar šioje Seimo sesijoje.
Tomas Vytautas Raskevičius
Tomas Vytautas Raskevičius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Klausiamas apie galimybę pakoreguoto Partnerystės įstatymo projekto pateikimą Seimui nukelti į pavasario sesiją, T.V.Raskevičius teigė, kad minėtas įstatymas reikalingas ne tik tos pačios lyties poroms, bet ir skirtingų lyčių asmenims.

„Lietuvoje gyvena daugiau negu pusė milijono asmenų, kurie niekada nebuvo sudarę santuokos. Ir reikia tiesiog tokio teisinio reguliavimo, kuris apsaugotų šių žmonių teisėtus lūkesčius.

Kalbant apie Agnės Širinskienės komentarus, tai jai niekada nėra tinkamo, gero laiko spręsti žmogaus teisių klausimus. O kalbama apie jos teikiamas tariamas alternatyvas Partnerystės įstatymui. Tai mano klausimas: na, kodėl neužteko politinės valios tuos įstatymus priimti dar valdant „valstiečių“ daugumai“, – Seime žurnalistams komentavo parlamentaras.

Penktadienį prasidėjo Seimo rudens sesija. Pasak T.V.Raskevičiaus, Laisvės partija yra pateikusi siūlymus dėl jos darbo programos.

„Mūsų prioritetai yra mokesčiai, švietimas ir, savaime suprantama, žmogaus teisės. Man, kaip ŽTK pirmininkui, labai bus svarbu žmogaus teisių klausimai. Tai ir Smurto artimoje aplinkoje prevencijos įstatymo pataisos, taip pat ir tie jautrūs klausimai – Partnerystės įstatymas, mažo kiekio psichoaktyvių medžiagų dekriminalizavimas“, – teigė jis.

Paklaustas apie apsaugos priemones, kurių imtasi Vilniuje vykstant Lietuvos šeimų sąjūdžio organizuojamam protestui, T.V.Raskevičius pabrėžė, kad jaučiasi labai saugiai.

Jis dėkojo policijos pareigūnams už užtikrinamą viešąją tvarką.

Kalbėdamas apie mitinguotojų reikalavimus, jis sakė:

„Dabar kaip tik teko peržiūrėti mitingo dalyvių nuotraukas. Tai ten yra ir į mano asmenį nukreiptų tam tikrų plakatų. Kad esą iš „p“ žodžio pasą įteikti Raskevičiui ir panašiai. Tai aš tokius reikalavimus vertinu kaip labai neetiškus ir diskriminuojančius tam tikrą socialinę grupę, kuriai aš atstovauju Lietuvos Respublikos Seime.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas