Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 11 04

Tarp Lietuvos ir Lenkijos kariuomenių pasirašytas bendradarbiavimo susitarimas

Lapkričio 3-4 d. Lietuvoje su oficialiu vizitu lankosi Lenkijos kariuomenės Generalinio štabo viršininkas generolas Rajmund T.Andrzejczak, rašoma Lietuvos kariuomenės pranešime spaudai.
Tarp Lietuvos ir Lenkijos kariuomenių pasirašytas bendradarbiavimo susitarimas
Tarp Lietuvos ir Lenkijos kariuomenių pasirašytas bendradarbiavimo susitarimas / Ievos Budzeikaitės nuotr.

Vizito metu generolas susitiko su Lietuvos kariuomenės vadu gen. ltn. Valdemaru Rupšiu ir Lietuvos kariuomenės atstovais, Antakalnio kapinėse ant laisvės kovotojų ir Lenkijos karių kapų padės atminimo vainikus.

Pagrindinis gen. R.T.Andrzejczak vizito tikslas yra Lenkijos ir Lietuvos karinio bendradarbiavimo stiprinimas, susitarimo „Orša“ pasirašymas, kuriame išdėstyti prioritetai ir pagrindinės tolimesnio bendradarbiavimo sritys.

„Praėjusių metų karo patirtys rodo, kad žvalgyba yra nematomas, bet privalomas įrankis šiuolaikiniame kare, tad susitarime numatytos aiškios pasikeitimo žvalgybine informacija visose dimensijose gairės. Taip pat dokumente kalbama apie pratybas, kurių metu patikrinsime pajėgų pasirengimą ir užtikrinsime mūsų teritorijos vienybę ir integralumą. Plėtodami savo santykius dvišaliu lygmeniu, prisidedame prie NATO pastangų stiprinti atgrasymą ir gynybą regione.“, – pastebėjo Lietuvos kariuomenės vadas gen. ltn. V.Rupšys.

Abipusiu kariuomenių vadų sutarimu toliau bus aktyviai dalinamasi informacija apie saugumo situaciją, tęsiamas bendrų veiksmų bei planų sausumoje, ore ir jūroje sinchronizavimas. Baltijos jūros zona, Suvalkų koridorius išlieka strategiškai svarbūs viso regiono ir Aljanso saugumui, tad siekiama bendro koordinuoto atsako į bet kokias grėsmes ir NATO sąjungininkų buvimo regione siekiant užtikrinti atgrasymą ir gynybą.

Lenkijos kariuomenės delegacija lankysis Karinių oro pajėgų bazėje Šiauliuose, kur susitiks su Lenkijos kariais, šiuo metu Lietuvoje vykdančiais 11-ąją oro policijos misiją. Lenkijos karinėms oro pajėgoms paankstinus savo naikintuvų rotaciją Šiauliuose, išplėstas Lietuvos, kaip priimančiosios šalies, išlaidų paketas siekiant pagerinti dislokuotų karių tarnybos ir gyvenimo sąlygas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas