Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 05

Tauragėje boikotas prieš prekybos centrus patyrė fiasko: kelionė į Lenkiją atšaukta

Socialiniuose tinkluose išplitus skandalingai brangaus kalafioro nuotraukai, pasipiktinimą kainomis išreiškė ir tauragiškiai. Aktyvaus laisvalaikio organizatorius Saulius Bagdonas paragino jungtis prie akcijos boikotuojant lietuviškus prekybos centrus ir vykti apsipirkinėti į Lenkiją. Šis žinomo tauragiškio planas patyrė fiasko – nepavyko surinkti pusės 55 vietas turinčio keleivinio autobuso.
Kalafioras
Kalafioras / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Vadinamasis kalafioro skandalas užvirė diskusijas ne tik Vilniuje, bet ir mažesniuose Lietuvos miestuose. Pasipiktinę aukštomis kainomis nuomones išsakė tokie žinomi žmonės, kaip Marijonas Mikutavičius, Nijolė Oželytė. Nepasitenkinimą aukštomis kainomis bandė glaistyti ir premjeras Algirdas Butkevičius.

Tauragėje taip pat netrūko diskusijų, kurias buvo galima stebėti socialiniuose tinkluose. Vieni skelbė streiką ir pritarė akcijai gegužės 10-12 dienomis neiti į prekybos tinklus, antri ragino vykti apsipirkinėti Lenkijoje.

Aktyvaus laisvalaikio organizatorius S.Bagdonas „Facebook“ grupės „Aktyvi Tauragė“ paskyroje rašė: „Mes mylime savo miesto žmones, todėl jungiamės prie akcijos boikotuojant prekybos centrų akiplėšišką maisto produktų kainų didinimą. Kiek dar gyvensime skurde?! Ta proga skatinsime kuo didesnį srautą į kaimyninę Lenkiją. Suderinau 55 vietų šiuolaikišką autobusą.“

Nuomonė kaip mat sulaukė šūsnies pritarimų. Esą valdžia tyčiojasi iš Lietuvos gyventojų, nepasirūpina skurstančiomis šeimomis. Nemažai komentatorių dėl tokios iniciatyvos S.Bagdoną rėmė prie sienos – taip protestuoti netikslinga, leisti uždirbtus pinigus Lenkijoje negarbinga. Kai kurie tokį žygį į Lenkiją prilygino raginimams darbdaviams mokėti atlyginimus vokeliuose, pirkti bei vartoti kontrabandines prekes.

Tačiau diskusijas įplieskęs S.Bagdonas nepasidavė, užsakęs 55 vietų autobusą paskelbė, jog į Lenkijos Suvalkų miestą bus galima nuvykti už 7,7 euro. Buvo planuojama, kad į kelionę vyks trečiadienį, tačiau norinčiųjų važiuoti neatsirado.

– Tauragėje daugiau rėkiančių, nei blogai gyvenančių, – teigė S.Bagdonas, pridūręs, jog jis nėra šios iniciatyvos organizatorius.

„Tauragės žinių“ duomenimis, kelionė buvo atšaukta, nes nepavyko surinkti pilno ekipažo. Vykti apsipirkti į Lenkiją norą išreiškė vos 20 tauragiškių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas