Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 20

Teisėsaugai užrašai „Vilnius ant dviračių be pedalų“ nepasirodė diskriminuojantys

Teisėsauga atsisakė tirti, ar lenkų organizacijų sąskrydyje vasarą vilkėti marškinėliai su homoseksualus įžeidžiančiu užrašu kursto diskriminaciją.
Šie marškinėliai paskatino kaltinimus homofobija
Šie marškinėliai paskatino kaltinimus homofobija / Aleksander Sudujko/zw.pl nuotr.

„Spalio 15 dieną Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei skyriaus pareigūnai priėmė nutarimą atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą. Prokurorė šiandien peržiūrėjo priimtą nutarimą ir paliko jį galioti“, – BNS antradienį sakė Generalinės prokuratūros atstovė Rita Stundienė.

Toks sprendimas priimtas, nes nenustatyta, jog sąskrydyje buvo kurstoma neapykanta prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę.

Marškinėliai su užrašu „Vilnius ant dviračių be pedalų“ („Wilno na rowerach bez pedałów“) nešioti liepos 11-12 dienomis vykusiame politinės partijos – Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) – ir su ja glaudžiai susijusios Lietuvos lenkų sąjungos sąskrydyje.

Nuotraukos, kuriose sąskrydžio dalyviai dėvi vienodus marškinėlius su tokiais užrašais, paskelbtos LLRA interneto svetainėje.

Nuotraukos, kuriose sąskrydžio dalyviai dėvi vienodus marškinėlius su tokiais užrašais, paskelbtos LLRA interneto svetainėje.

Partijos lyderis Valdemaras Tomaševskis vasarą neatsakė, ar LLRA užsakė šiuos marškinėlius, nors buvo to kelis kartus perklaustas. Jis tikino, kad užrašas nėra įžeidimas homoseksualių asmenų atžvilgiu.

Tuo metu homoseksualų bendruomenės teigia, kad epitetas „pedalas“ yra įžeidžiantis LGBT bendruomenės – lesbiečių, gėjų, biseksualų ir transseksualų – atžvilgiu.

Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba mano, jog politinės partijos organizuotame renginyje buvo kurstoma diskriminuoti asmenis lytinės orientacijos pagrindu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento