Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 27

Teisingumo ministerija įtraukiama į Rasos Kazėnienės civilinę bylą

Teisingumo ministerija įtraukiama trečiojo asmens teisėmis Kauno apylinkės teisme nagrinėjamoje civilinėje byloje, kurioje atsakove yra pripažinta buvusi Teisingumo ministerijos Centralizuoto vidaus audito skyriaus vyriausioji specialistė Rasa Kazėnienė.
Rasa Kazėnienė susitinka su teisingumo ministru Elvinu Jankevičiumi
Rasa Kazėnienė susitinka su teisingumo ministru Elvinu Jankevičiumi / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Prašymą teismui dalyvauti šioje byloje trečiojo asmens teisėmis pateikė pati Teisingumo ministerija.

„Mūsų pareiga yra padėti principingiems ir sąžiningiems asmenims, atskleidusiems negeroves įkalinimų įstaigų sistemoje, padėti teisinėmis priemonėmis apsiginti ir įrodyti tiesą. Todėl ir nusprendėme dalyvauti šios bylos nagrinėjimo procese ir palaikyti R.Kazėnienės pusę“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas teisingumo ministras Elvinas Jankevičius.

Praėjusią savaitę jis pranešė, kad R.Kazėnienė patiria psichologinį spaudimą.

Įkalinimo įstaigoms maitinimo paslaugas teikianti bendrovė „Niklita“ už pažeistą dalykinę reputaciją iš R.Kazėnienės siekia prisiteisti 6 tūkst. eurų. R.Kazėnienės viešai pateiktoje informacijoje figūravusi bendrovė „Niklita“ teigia, kad R.Kazėnienės teiginiai neatitinka tikrovės ir reikalauja šią informaciją viešai paneigti bei atlyginti 5 tūkst. eurų įvertintą žalą įmonei bei tūkstančio eurų žalą jos savininkui Valdui Kuktai.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Rasa Kazėnienė
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Rasa Kazėnienė

R.Kazėnienė yra liudijusi Teisingumo ministerijoje sudarytai komisijai, tyrusiai aukštų Kalėjimų departamento pareigūnų veiksmus. Baigus šį tyrimą, buvo nustatyta, kad tuometei Kalėjimų departamento vadovei Živilei Mikėnaitei turėtų būti skirtas griežtas papeikimas, o Kauno tardymo izoliatoriaus direktorius Edvardas Kviatkauskas buvo atleistas iš pareigų.

Šiuo metu R.Kazėnienė yra Kauno tardymo izoliatoriaus Socialinės reabilitacijos skyriaus viršininkė, atlieka direktoriaus pavaduotojo funkcijas.

INIT TV šią savaitę pranešė, kad spėjusios pagarsėti įmonės „Niklita“ vadovo žmona Ingrida Kuktienė dirba su R.Kazėniene tame pačiame Kauno tardymo izoliatoriuje. I.Kuktienė yra Personalo skyriaus viršininkė.

Anot R.Kazėnienės, I.Kuktienė ją skundžia kalėjimų departamentui ir daro psichologinį spaudimą pavaldiniams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas