Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 11 16

Teisingumo ministras vyksta į Alytų aiškintis situacijos pataisos namuose

Teisingumo ministras Elvinas Jankevičius penktadienį vyksta į Alytaus pataisos namus, kur žada aiškintis situaciją žiniasklaidoje pasirodžius informacijai apie sužalotą prižiūrėtoją.
Elvinas Jankevičius
Elvinas Jankevičius / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

„Aš važiuoju į Alytų pasikalbėti tiesiog apie visą šitą situaciją, pasikalbėti su pareigūnu, man tikrai labai svarbi jo motyvacija, aš iš tikrųjų jam ir padėkosiu už gerą darbą ir manau, kad mes tuos pareigūnus dar ir paskatinsim“, – BNS sakė teisingumo ministras.

Teisingumo ministras portale Delfi.lt pasirodžiusią informaciją apie peiliu į kaklą sužalotą ir žiauriai sumuštą pareigūną neigia. Anot jo, pareigūnas šiuo metu nėra ligoninėje.

„Jokio peilio tenai nebuvo, nuteistieji apžiūros metu apsipylė aliejumi, pradėjo nederamai elgtis vienoje kameroje ir tiesiog mūsų pareigūnai bandė sutramdyt, uždėt antrankius, kadangi buvo slidu, tai įvyko incidentas ir vienas nuteistasis trenkė tam pareigūnui per veidą“, – BNS penktadienį teigė E.Jankevičius.

Pasak ministro, kito nuteistojo rankose buvo pastebėtas medinis daiktas, kuris iš pradžių galėjo būti panašus į peilį, bet, kaip patikslino Kalėjimų departamentas, tai buvo medinis teptuko kotas.

Kalėjimų departamento išplatintame pranešime teigiama, kad dėl incidento Alytaus pataisos namuose buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Be to nurodoma, kad kamerų tipo patalpose bausmę atliekantys 3 nuteistieji reiškė nepasitenkinimą žodžiu ir veiksmais – daužė kameros duris.

„Tramdant nuteistuosius vienas iš pareigūnų patyrė kūno sužalojimą. Pareigūnas dėl sužalojimų veido ir kaklo srityje kreipėsi į gydymo įstaigą“, – rašoma Kalėjimų departamento pranešime.

Kol kas patikslinti, koks tiksliai sužalojimas yra kaklo srityje, detalizuoti Kalėjimų departamento direktoriaus patarėja Simona Banėnienė negalėjo.

E.Jankevičiaus teigimu, incidentas vyko patalpose, kuriose kalinami drausmines nuobaudas už šiurkščius pažeidimus gavę kaliniai.

Pastaruoju metu čia kalintys nuteistieji reiškia nepasitenkinimą dėl pasikeitusių vidaus tvarkos taisyklių, kai dienos metu iš kalinių paimami čiužiniai. Anksčiau šią savaitę Kalėjimų departamentas pranešė, kad Alytaus pataisos namuose protestuodami dėl pasikeitusių taisyklių apie 200 kalinių atsisakė maisto.

„Tai neturėtų būti kurortas ir tai yra nuobaudos, todėl dienos metu, tik dienos metu, jiems neleidžiama miegoti lovose. Jie turi užsiiminėti kitomis veiklomis“, – BNS sakė Teisingumo ministras E.Jankevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas