Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 02 28

Teisingumo viceministras R.Bakšys kaltinimus dėl kalėjimų auditų vadina akibrokštu

Teisingumo viceministras Raimondas Bakšys akibrokštu vadina jam mestus kaltinimus dėl kalėjimų sistemos auditų stabdymo. Jis žada situaciją aiškintis su premjeru šiam grįžus iš atostogų.
Raimondas Bakšys
Raimondas Bakšys / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Man perskaičius antraštes, kad aš trukdžiau, yra visiškas akibrokštas“, – BNS sakė R. Bakšys.

Jis teigė, kad remiantis auditorių išvadomis vykdomi pokyčiai kalėjimų sistemoje ir šalinami jų nustatyti trūkumai, todėl priekaištai, kad jiems trukdė, yra nesuvokiami.

Šiuo metu Teisingumo ministerijoje dirbanti buvusi Kauno tardymo izoliatoriaus vyriausioji buhalterė Rasa Kazėnienė trečiadienį per spaudos konferenciją teigė, kad R.Bakšys ministerijos auditoriams atliekant auditą Pravieniškių pataisos namuose sustabdė iniciatyvą kreiptis į teisėsaugą dėl didelės žalos padarymo valstybei, taip pat sakė sulaukusi iš viceministro užuominų, kad galbūt ji taip ruošiasi dalyvauti politikoje ir kraunasi sau kapitalą.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Rasa Kazėnienė
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Rasa Kazėnienė

R.Bakšys teigė, kad auditoriai yra tiesiogiai atskaitingi ministrei, todėl jiems įtakos turėti jis negali.

„Būtent šitų visų auditų, tų negerovių dėka, kame buvau suinteresuotas kaip atsakingas už pataisos įstaigų prikėlimą iš tos duobės, pradėjome pertvarkas esmines, pradėjome šalinti prielaidas, viešuosius pirkimus tvarkyti“, – sakė jis.

Viceministras teigė tarpininkavęs sprendžiant auditoriams iškilusius trukdžius.

Visiškas absudras, nes ir su ponia Kazėniene nebuvo apie tai šnekos. O kodėl ponas Malinauskas daro tokias keistas išvadas, jo reikia klausti, – sakė R.Bakšys.

Pasak jo, spręsta, ar į teisėsaugą kreiptis likus kelioms savaitėms iki Pravieniškių pataisos namų audito pabaigos, ar jį pabaigus, kad audito nestabdytų galimas ikiteisminis tyrimas.

„Siekiant pilnai įvertinti, ar yra nusikalstama veika, kreiptis po viso audito su visa medžiaga, kad paskui nestrigtų viduryje auditas, teisiškai yra tikslingiau“, – teigė R.Bakšys.

Jis pabrėžė, kad į teisėsaugą kreiptasi dėl visų epizodų, kuriuos auditoriai įtarė galėjusius būti nusikalstamus.

Premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas per spaudos konferenciją tvirtino, kad politinis, verslo spaudimas pasijuto, kai apie pažeidimus įkalinimo įstaigų sistemoje pranešusi R.Kazėnienė įsidarbino Teisingumo ministerijoje. Anot jo, tuomet „prasidėjo informacijos tekėjimas“, kai gavus skundus apie galimus pažeidimus kalėjimų sistemoje, seksualinius priekabiavimus, informacija atsidurdavo sistemos viduje, informacija patekdavo verslo subjektams.

R.Bakšys savo ruožtu teigia nesuprantantis tokių pareiškimų.

„Tai, kad mes patys suinteresuoti, einame ta pačia kryptimi, ir dabar toks premjero patarėjo kaltinimas iš kažkokios mistikos srities man yra sunkiai suvokiamas“, – sakė viceministras.

Jis sakė, kad iš teisingumo ministrės priekaištų, susijusių su minimais atvejais, nėra sulaukęs.

Trečiadienį komentuodamas situaciją žiniasklaidai, jis tikino, kad R.Kazėnienė yra „didžiausias pagalbininkas“ vykdant kalėjimų sistemos pertvarką. Viceministras neigė kaltinimus, jog galbūt darydamas spaudimą jis galėjo siekti R.Kazėnienės pasitraukimo iš ministerijos.

„Visiškas absudras, nes ir su ponia Kazėniene nebuvo apie tai šnekos. O kodėl ponas Malinauskas daro tokias keistas išvadas, jo reikia klausti“, – sakė jis.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Skirmantas Malinauskas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Skirmantas Malinauskas

„Gal žmogus (S.Malinauskas – BNS) nori būti daugiau matomas. Kokie jo motyvai skleidžiant tikrovės neatitinkančias žinias, man sunku pasakyti. Aš manau, kad grįžus ministrui pirmininkui iš atostogų, mes su ministre prašysimės būti priimami, kad šioje istorijoje būtų padėti taškai“, – pridūrė R.Bakšys.

Jis taip pat stebėjosi, kad dalį informacijos apie Kalėjimų departamento audito metu nustatytus pažeidimus premjero patarėjas ir Teisingumo ministerijos darbuotojos pateikė trečiadienį, dar oficialiai nesibaigus patikrinimui ir rezultatų nepristačius ministrei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas