Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Teismas antrą kartą atmetė R.Petraičio skundą dėl atleidimo iš NVSC vadovo pareigų

Regionų administracinis teismas atmetė buvusio Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) vadovo Roberto Petraičio skundą dėl atleidimo iš pareigų.
Robertas Petraitis
Robertas Petraitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Atsižvelgęs į Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) komisijos išvadą, teismas pripažino, kad R.Petraitis iš NVSC direktoriaus pareigų buvo atleistas teisėtai ir pagrįstai.

„Teismas motyvavo, kad pareiškėjas yra įstaigos vadovas, tad jis turi savarankiškai planuoti ir organizuoti įstaigos veiklą, būti iniciatyvus, pats pasirinkti konkrečius veikimo būdus ir priemones, kad įstaigos veikla būtų efektyvi, o įstaigai nustatyti tikslai ir uždaviniai būtų įvykdyti tinkamai ir laiku“, – teigiama Regionų administracinio teismo pranešime.

Teismo vertinimu, konkrečių veikimo būdų kiekvienu atveju nurodymas iš SAM „yra nesuderinamas su pareiškėjo, kaip NVSC direktoriaus, pareigybės esme ir paskirtimi“.

R.Petraitis teismo prašė panaikinti sveikatos apsaugos ministro įsakymą, kuriuo jam skirtas papeikimas, taip pat įsakymą, kuriuo jis buvo atleistas iš NVSC direktoriaus pareigų, bei tarnybinės veiklos vertinimo komisijos išvadą.

Buvęs vadovas taip pat prašė grąžinti jį į NVSC direktoriaus pareigas ir priteisti vidutinį darbo užmokestį už priverstinės pravaikštos laiką nuo atleidimo iš pareigų iki teismo sprendimo įvykdymo dienos.

R.Petraitis iš NVSC vadovo pareigų atleistas 2021-ųjų pradžioje.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys tokį sprendimą priėmė po R. Petraičiui nepalankaus metinio įvertinimo. Buvęs NVSC vadovas nesutiko su vertinimu ir apskundė atleidimą.

2022-ųjų gruodį tuometinis Vilniaus apygardos administracinis teismas atmetė R. Petraičio skundą nenustatęs, kad SAM būtų padariusi esminius procedūrinius pažeidimus, bet LVAT bylą vėliau grąžino teismui nagrinėti iš naujo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas