Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 20

Teismas atmetė NMA vadovo kaltinimus žemės ūkio ministrui

Vilniaus apygardos administracinis teismas atmetė Nacionalinės mokėjimo agentūros (NMA) vadovo Aleksandro Muzikevičiaus skundą dėl mobingo ir dėl to patirtos žalos priteisimo iš žemės ūkio ministro Kęstučio Navicko bei Žemės ūkio ministerijos, skelbiama ministerijos paskelbtame pranešime spaudai.
Kęstutis Navickas
Kęstutis Navickas / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

A.Muzikevičius, skundą teismui pateikęs 2022 m. rugsėjo mėnesį, prašė nutraukti ministro K.Navicko psichologinio smurto veiksmus ir priteisti iš jo bei valstybės, atstovaujamos Žemės ūkio ministerijos, neturtinę žalą ir bylinėjimosi išlaidas. Taip pat jis pateikė ir antrą skundą, kuriame prašė panaikinti ministro įsakymą dėl tarnybinės nuobaudos (pastabos) skyrimo bei priteisti neturtinės žalos atlyginimą.

Teismas, išnagrinėjęs kaltinimus, nusprendė, kad tiesioginio vadovo (ministro) reikalavimai tinkamai laiku ir kokybiškai atlikti pavestas užduotis, teisėta konstruktyvi darbdavio kritika, pagarbus pastabų išsakymas nėra laikomi psichologiniu smurtu, nes tai yra darbo proceso dalis ir šiais veiksmais siekiama darbo kokybės.

Teismas nusprendė, kad ministras bei ministerija pareiškėjo atžvilgiu elgėsi pagarbiai, jo nežemino, jam buvo sudarytos tinkamos sąlygos darbui, užduotys buvo skiriamos NMA, o ne pareiškėjui asmeniškai. Ministro sprendimai buvo priimti vykdant jo tiesiogines funkcijas.

Teismas, išnagrinėjęs bylą, nutarė A.Muzikevičiaus skundą atmesti ir priteisė iš jo Žemės ūkio ministerijos naudai 4 366,18 Eur bylinėjimosi išlaidų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas