Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 14

Teismas sprendimą dėl K.Tubio pašalinimo iš rinkimų skelbs antradienio pavakarę

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) nutartį dėl Kęstučio Tubio prašymo panaikinti Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) sprendimą dėl jo, kaip kandidato į merus, registracijos panaikinimo, skelbs antradienio pavakarę, BNS informavo teismo atstovė.
Kęstutis Tubis
Kęstutis Tubis / „Facebook“ / Asmeninio archyvo nuotr.

„Sprendimo paskelbimas atidėtas. Bus skelbiamas šiandien, 16.30 valandą“, – informavo LVAT atstovė Neringa Lukoševičienė.

Kovo 7 dieną VRK iš Anykščių rajono mero rinkimų antrojo turo pašalino Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatą K. Tubį, nes Panevėžio apygardos teismas pateikė išaiškinimą, kad dėl prekybos poveikiu nuteistam politikam skirta bausmė – atimta teisė ketverius metus dirbti valstybės tarnyboje – apima ir draudimą dirbti renkamas pareigas.

Per pirmąjį rinkimų turą K.Tubis Anykščiuose surinko daugiausia – 29,39 proc. – rinkėjų balsų.

Jį pašalinus iš tolesnės kovos, antrajame mero rinkimų ture liko rungtis mažiau balsų gavę politikai – antrą vietą užėmęs socialdemokratas Dainius Žiogelis ir trečiuoju likęs dabartinis meras konservatorius Sigutis Obelevičius.

Buvęs Anykščių rajono meras K.Tubis vasario pradžioje Panevėžio apygardos teismo pripažintas kaltu dėl prekybos poveikiu. Jam skirta beveik 10 tūkst. eurų bauda, taip pat atimta teisė ketverius metus dirbti valstybės tarnyboje.

Iš rinkimų prieš antrąjį turą dėl panašių aplinkybių buvo pašalinta ir kandidatė į Visagino meres Dalia Štraupaitė, politikę VRK į rinkimus grąžino išankstinio balsavimo išvakarėse pirmadienį, sulaukusi Lietuvos apeliacinio teismo pakeisto sprendimo.

Merų rinkimų antrasis turas vyks kovo 19 dieną, išankstinis balsavimas prasidėjo antradienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas