Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tėvai dalijasi vaikų maistu Dainų šventėje: „Kalėjime geriau“

Dainų šventėje dalyvaujančių vaikų tėvai ėmė dalintis maisto, kurį gauna jų atžalos, nuotraukomis. „Kalėjime turbūt geriau maitina“, – retoriškai sakė viena mama. Tuo metu šventės organizatoriai jau anksčiau patarė neimti netinkamo maisto. Tuo tarpu patikrinimus atliekantys Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai teigia nenustatę nieko netinkamo.
Maistas Dainų šventėje
Maistas Dainų šventėje / 15min.lt skaitytojo nuotr.

15min penktadienį rašė, kad į ligoninę kreipėsi 17 vaikų iš Dainų šventės stadiono. Vaikai vėmė, skundėsi pilvo skausmais. Tiesa, nėra tikslaus atsakymo, kodėl vaikai sunegalavo.

„Turime informaciją apie 9 dalyvius, jie yra iš skirtingų vietų, tad galima konstatuoti, kad protrūkio nėra. Dalis šių dalyvių valgė greitojo maisto“, – nurodė Dainų šventės komunikacijos koordinatorė Ieva Krivickaitė.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Šokių diena „Amžių tiltais“
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Šokių diena „Amžių tiltais“

15min ėmė rašyti kitų dalyvių tėvai. Vieni teigė, kad maistas pasitaikė kokybiškas, problema, kad ne visi jo gavę. Ypač neužtenka vakarienės.

Dar viena mama atsiuntė keturias nuotraukas iš Dainų šventės, kuriose sunku identifikuoti, kokie maisto produktai sudėti į lėkštes. „Sriuba rūgšti, batonas guminis“, – rašė šventės dalyviai. Mama, kurios keturi vaikai dalyvauja šventėje, 15min rašė: „Mūsų vaikai nėra išrankūs maistui, bet čia jau pasityčiojimas.“

Šventėje dalyvaujančio ansamblio vadovė stebėjosi, kaip taip įmanoma sugadinti maistą. „Jau kur organizatoriai netaupė, tai prastos kokybės miltams. Juos šiandien turime beveik visuose patiekaluose.“

Kiek anksčiau 15min rašė, kad maitinimą dalyviams teikia 24 skirtingos įmonės.

Jau pirmadienį 2 vietose susidurta su maitinimo nesklandumais, kurie buvo sprendžiami: pridedama papildomai maisto, trūkstami patiekalai keičiami kitais.

15min.lt skaitytojo nuotr./Maistas Dainų šventėje
15min.lt skaitytojo nuotr./Maistas Dainų šventėje

Dainų šventės organizatoriai pakartotinai kreipėsi į visas 24 įmones, laimėjusias viešuosius Dainų šventės dalyvių maitinimo konkursus, reikalaudami vykdyti sutartinius įsipareigojimus.

15min.lt skaitytojo nuotr./Dainų šventės maistas
15min.lt skaitytojo nuotr./Dainų šventės maistas

Šventės organizatoriai skatina dalyvius nepriimti nekokybiško maisto ar nepilnų porcijų.

Iš viso šventės dalyvių maitinimui skirta apie 1 mln. 100 tūkst. Eur.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai