Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 07 05

Tiesa ar melas? A.Dulkys apie pandemijos pradžią: Lietuva neįsigijo testų arba įsigijo nekokybiškus

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys, siūlydamas mokytis iš buvusios Vyriausybės klaidų, sukritikavo COVID-19 valdymą – esą nebuvo parengti testavimo algoritmai, nebuvo testų arba buvo nekokybiškų. Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos (NVSPL) teigimu, dar iki paskelbiant pandemiją, o Lietuvoje – pirmąjį karantiną, turėti tūkstančiai tamponėlių ir mėgintuvėlių koronavirui aptikti, o reagentai atitiko tam tikrus reikalavimus.
Arūnas Dulkys
Arūnas Dulkys / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Ankstesnis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga dėl tokių komentarų pyktelėjo: „Melas.“ Anot jo, išeidama ankstesnė valdžia paliko sustyguotus daugumą procesų, kurie vėliau buvo tik keičiami pagal situaciją ar pildomi naujais dalykais.

Prabilo po prezidento kalbos

Kritikos buvusiai Vyriausybei dabartinis ministras pažėrė birželį, išklausęs prezidento Gitanos Nausėdos metinio pranešimo.

Šalies vadovas paminėjo pasirengimą rudeniui, kad viešasis gyvenimas nesustotų, ir pakvietė įvertinti pandemijos valdymo pamokas.

Lietuva neįsigijo testų arba įsigijo nekokybiškus, todėl po pirmosios pandemijos bangos mūsų švietimo sistema buvo privesta prie karantino sąlygų.

Kalbėdamas apie klaidas, iš kurių reikėtų pasimokyti, A.Dulkys paminėjo buvusios Vyriausybės darbus: „Pamoka, kurią, aš manau, visi turime įsidėmėti po pirmosios pandemijos bangos, yra, jog Lietuva nieko nepadarė, kad būtų parengti testavimo algoritmai.

Lietuva neįsigijo testų arba įsigijo nekokybiškus testus, todėl po pirmosios pandemijos bangos mūsų švietimo sistema buvo privesta prie karantino sąlygų, ir mes nieko negalėjome dėl šito padaryti.“

Į šį komentarą tą pačią dieną sureagavo buvęs sveikatos apsaugos ministras.

„Ministras teigia, kad nebuvo testų, jie buvo nekokybiški, nebuvo testavimo algoritmų ir t.t. Tai iš tos pačios serijos, kai jis nieko „nerado“.

Nors ir sakoma, kad duok… kelią, manau, kad ribos viskam turi būti. Buvęs premjeras tokį ministro komentarą apibūdino vienu žodžiu – „kosmosas“. Aš pavadinsiu paprasčiau – melas.“

Jūs klausiate – tikriname mes
Įveskite politiko ar kito visuomenės veikėjo teiginį, kurį reikia patikrinti. Jei tik įmanoma, nurodykite, kur ir kada tai buvo pasakyta.
* privalomi laukai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas