Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 07

Tiesa ar melas? A.Zuokas: Vilniuje beveik per tris mėnesius nebuvo išduotas nė vienas statybų leidimas

Savivaldybių tarybų ir merų rinkimai artėja, tad rinkiminė agitacija intensyvėja, jos tonas griežtėja. Daugiausia kritikos sulaukia dabartinis miesto vadovas, kuris rinkimuose nebedalyvauja, ir jo komanda. Kandidatas į mero postą Artūras Zuokas feisbuke parašė, kad Vilniuje „nuo kovo iki birželio, beveik per tris mėnesius nebuvo išduotas NĖ VIENAS statybų leidimas“. Ar tai tiesa? Kandidatui netrukus teko taisyti savo įrašą.
Artūras Zuokas
Artūras Zuokas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Įrašą apie Vilnių „be kamščių leidimams statyti“ A.Zuokas paskelbė sekmadienio, vasario 5-osios, vakarą.

„Vilniuje nuo kovo iki birželio, beveik per tris mėnesius nebuvo išduotas NĖ VIENAS statybų leidimas. Mano mieste, kuris turi plėstis, augti – statybų leidimo gavimas tapo neįveikiama užduotimi“, – rašė kelis kartus Vilniaus meru jau buvęs ir vėl kandidatuojantis politikas.

Jis taip pat paminėjo pernai pristatytą STT tyrimą, kuriame esą atskleista, kad „statybos projektai Vilniuje vertinami, pagal „nerašytas“ taisykles, be to, netrūksta vietos korupcijos apraiškoms“: „Tad kol savivaldybė galimai vadovaujasi „myliu – nemyliu“ principu būsto įperkamumas Vilniuje tampa vis sudėtingesnis. Manau, kad taip neturi būti, juk miestui reikalingi gyventojai, o gyventojams – namai.

Esu įsitikinęs, kad statybos Vilniuje turi vykti be biurokratinių kamščių. Tam, kad jis būtų išduotas, reikia aiškių ir skaidrių taisyklių, o pats procesas turi būti operatyvus ir sąžiningas.“

Į šį įrašą netruko sureaguoti Vilniaus miesto vyriausiasis architektas Mindaugas Pakalnis, teigdamas, kad supranta, jog rinkimai, bet „vis tiek nereikia rašyti to, ko akivaizdžiai nėra“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas