Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 04 02

Įtampa dėl karščiavimo klinikos Klaipėdoje: prašoma šalies vadovų įsikišimo

Klaipėdoje niekaip neapsisprendžiama, kur galėtų atsirasti vadinamoji karščiavimo klinika. Klaipėdos miesto savivaldybės vadovai, gavę gana griežtą atsakymą iš Klaipėdos respublikinės ligoninės, niekaip nenorinčios tapti karščiavimo klinika,ketina kreiptis į šalies vadovus. „Tai nekorektiška, kai gyvename karo laiko sąlygomis“, – teigė uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas.
Ligų sezonas
Termometras / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Uostamiestyje niekaip nepavyksta susitarti, kur galėtų veikti vadinamosios karščiavimo klinikos. Tokiose klinikose priimami pacientai, turintys viršutinių kvėpavimo takų infekcijų požymių, jiems atliekami išsamesni tyrimai dėl COVID-19.

Klaipėdos respublikinės ligoninės medikai išsakė griežtą poziciją dėl planų tokią kliniką įkurti Tuberkuliozės filiale.

Kretingos miesto valdžia jau paskelbė apie tokios klinikos kūrimą. Ji ims veikti nuo penktadienio ir pacientai į ją galės patekti su šeimos gydytojo siuntimu.

Klaipėdos miesto meras V.Grubliauskas teigė, kad ekstremalių situacijų valdymo komisijos posėdyje trečiadienį niekas neprieštaravo, kad tokia klinika atsirastų Tuberkuliozės filiale. Čia, sutarta, yra visa reikiama infrastruktūra. Tokiam pasiūlymui niekas neprieštaravo. Tačiau po kelių valandų iš ligoninės vadovų sulaukta gana griežto pasipriešinimo.

Po tokios reakcijos miesto vadovai kreipėsi į Prezidentą, Ministrą Pirmininką bei Sveikatos apsaugos ministeriją. Kreipimesi prašoma tarpininkauti iš esmės išsprendžiant susidariusią situaciją dėl klinikos steigimo. Klaipėdos miesto savivaldybės pavaldume esantys sveikatos priežiūros centrai neatitinka Karščiavimo klinikoms keliamų reikalavimų, o Respublikinė Klaipėdos ligoninė, turinti tokiai klinikai tinkamas sąlygas, galimybių bendradarbiauti nemato.

„Kaip gerą pavyzdį galiu paminėti Klaipėdoje veikiantį mobilųjį punktą, kuris aptarnauja 7 savivaldybes. Čia atliekama daugiausiai tyrimų, nei kituose miestuose“, – teigė V.Grubliauskas. Anot jo, norėtųsi partnerystės ir sprendžiant klausimą dėl karščiavimo klinikos.

Buvo aptariama galimybė privačiose klinikose įkurti tokią karščiavimo kliniką. Tačiau po pasitarimo paaiškėjo, kad nė viena jų Klaipėdoje nėra pajėgi priimti pacientus: neturi nei bazių, nei reikiamos technikos.

Meras V.Grubliauskas atviravo gavęs raštą iš Klaipėdos respublikinės ligoninės vadovo, kurio „tonas, švelniai tariant, nekolegiškas“. Po jo ir kreiptasi į šalies vadovus, laukiama jų pozicijos.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis, komentuodamas gautą raštą, teigė, kad iš ligoninių, kurios yra rezerve – Klaipėdos respublikinės ir Jūrininkų ligoninės – negaunama jokios pagalbos.

„Tikrai nekolegiškas negražus ir nekorektiškas raštas. Tikiuosi, kad ministerijoje bus sėdama prie stalo ir žiūrimos visų miestų situacijos“, – teigė G.Neniškis. Jis pabrėžė, kad Klaipėdos situacija iš tiesų išskirtinė – vis dar grįžta keleiviai keltais, veikia uostas, aptarnaujama kone visa Vakarų Lietuva.

Šiuo metu Klaipėdos universitetinėje ligoninėje guli 57 pacientai, sergantys koronavirusu. Nemaža dalis pacientų gydosi namuose.

Tiesiogiai iš Klaipėdos:

Meras V.Grubliauskas neslėpė, kad iš Klaipėdos universitetinės ligoninės medikų gauta informacija apie brokuotas priemones, gautas iš ministerijos. Pranešama, kad maždaug 5 proc. apsaugos priemonių, pirktų iš Kinijos, turi defektų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas