Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 25

Traukinio laukę keleiviai liko it musę kandę: mašinistas pamiršo sustoti Telšiuose

Arti pusę šimto žmonių su rankinėmis ir lagaminais liko it musę kandę, kai pro juos praūžė greitasis keleivinis traukinys Vilnius–Klaipėda. Sąmyšis kilo ir paties traukinio vagonuose, juk dalis keleivių norėjo išlipti būtent Telšiuose.
Kauno traukinių stotyje
Traukinys / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Dar negirdėta kuriozinė situacija nutiko, kaip manoma, dėl mašinisto kaltės. Vienas Dievas težino, kuo jis tuo metu buvo užsiėmęs ir apie ką svajojo prašvilpiant pro Telšių geležinkelio stotį.

Sekmadienį lygiai 12.51 val. greitasis traukinys turėjo sustoti Telšių geležinkelio stotyje vienus keleivius išlaipinti, kitus priimti. Maždaug po valandos telšiškiai, kurių didžioji dalis – studentai, traukiniu būtų pasiekę uostamiestį.

Antros klasės bilietas iš Telšių į Klaipėdą jiems atsiėjo 5,79 euro. Belaukiant su bilietais rankose nurūkus traukiniui, keleiviai patraukė prie kasos aiškintis, kas čia dedasi. Kasos darbuotoja neturėjo paaiškinimo, tik pasiūlė grąžinti pinigus už bilietus.

G.Akavickienės nuotr. /Telšių geležinkelio stotis
G.Akavickienės nuotr. /Telšių geležinkelio stotis

Tiesa, geležinkelio stoties administratorė žmonėms siūlė laukti Plungėje užsakyto autobuso, kuris būtų nuvežęs numatytu maršrutu. Tačiau neatsirado norinčiųjų papildomai gaišti brangų laiką.

Visi keleiviai atsiėmė pinigus ir be pykčio dingo iš geležinkelio stoties ieškoti kitų būdų, kaip nusigauti į Klaipėdą. Kasininkė pasidžiaugė supratingais žmonėmis: „Suprato, kad aš niekuo dėta, nė vienas neišreiškė pykčio.“

Tarp jaunų žmonių buvo ir tokių, kurie vyko pas brangius žmones, jiems ypač suspaudė širdį. Viena mergina, rankose laikiusi rožių puokštę, iš netikėtumo apsiverkė.

AB „Lietuvos geležinkelių“ atstovė spaudai Inga Čiuberkytė paaiškino, jog nesusipratimas nutiko dėl žmogiškosios klaidos – mašinistas apsiriko ir nesustabdė traukinio.

Atstovės teigimu, Plungėje išlipo 25 keleiviai, važiavę į Telšius. Penki jų grįžo pasiūlytu autobusu, kiti atsiėmė pinigus už traukinio bilietą ir patys ieškojo būdų, kaip pasiekti Telšius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito