Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 03 30

Trečiadienį prie Vyriausybės – Ukrainos palaikymo akcija

Trečiadienį 17 val. prie Vyriausybės Vilniuje planuojamas susirinkimas, skirtas palaikyti Rusijos užpultą Ukrainą. Susirinkimas suderintas su Vilniaus miesto savivaldybe. Numatomas dalyvių skaičius – ne daugiau kaip 10 tūkst. žmonių.
Ukrainos palaikymas Kaune
Ukrainos palaikymo akcija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vilniaus miesto savivaldybė ir komiko Olego Šurajevo vadovaujama VŠĮ „Vienas k paramos fondas“ leidimą susirinkimui suderino antradienį.

Numatoma, kad susirinkimas prie Vyriausybės vyks nuo 17 val. iki 20 val., jame dalyvaus ne daugiau kaip 10 tūkst. žmonių.

„Šio piketo tikslas – garsiai pasakyti visam pasauliui, kad Rusijos vykdomas genocidas Ukrainoje nėra tik Ukrainos reikalas, tai visų mūsų reikalas“, – skelbiama renginio aprašyme feisbuke.

Lietuva, pasak susirinkimo organizatorių, palaiko Ukraina, bet esą reikia, kad valdžia, elitas, verslas, menininkai, o ir bendrai piliečiai palaikytų ne tik žodžiais, bet ir veiksmais.

„Taip pat reikalaujam visų Europos Sąjungos šalių-partnerių realios pagalbos Ukrainai“, – priduriama renginio aprašyme.

Jame taip pat teigiama, kad susirinkimo metu pasisakys ir karo pabėgėliai iš Ukrainos.

Prieš mitingą O.Šurajevas planuoja susitikti su premjere Ingrida Šimonyte. Jo įsitikinimu, Lietuva turėtų nutraukti visus verslo ryšius su į karą įsitraukusiomis Rusija ir Baltarusija, drausti šių šalių vilkikų judėjimą per Lietuvos teritoriją.

Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Olegas Šurajevas
Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Olegas Šurajevas

Lietuva, kartu su Latvija, Estija ir Lenkija, anksčiau kreipėsi į Europos Sąjungą, kad krovinių gabenimas kelių transportu iš ir į Rusiją ir Baltarusiją būtų uždraustas europiniu lygiu. Tačiau sprendimo kol kas nėra.

„Ministrų (ir premjerų) laiškas praėjusią savaitę buvo aptartas Europos Vadovų Taryboje, tačiau kol kas nėra priimtas sprendimas dėl konkrečių tolimesnių sankcijų“, – trečiadienį 15min nurodė Susisiekimo ministerija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas