Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 07 11

Tualetai prie jūros uždaromi dar nesutemus – saulėlydžio mėgėjams belieka teršti kopas?

Šventosios ir Palangos poilsiautojai piktinasi, kad viešieji tualetai pajūryje uždaromi itin anksti – dar prieš saulėlydį. O juk būtent palydėti saulės susirenka minios žmonių. Jei temstant prispiria reikalas, šlapintis belieka kopose arba prašytis į apmokestintus kavinių tualetus. Kurorto komunalininkai tikina, kad tiek viešųjų tualetų, kiek turi Palanga, nėra nė viename Lietuvos mieste.
Palangos viešieji tualetai
Palangos viešieji tualetai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Poilsiautojas Erikas teigia, kad viešieji tualetai prie Šventosios pliažo veikia tik iki 20 valandos, kurorto centre – iki 22 valandos. Palangoje prie paplūdimio jie uždaromi 21 ar 22 valandą.

„Kodėl taip anksti? Kodėl nepriderinus darbo laiko prie saulėlydžio? Juk minios tuomet patraukia prie jūros saulės palydėti. Belieka ne vienam šlapintis kopose ar prašytis į mokamus kavinių tualetus“, – stebėjosi poilsiautojas.

Socialiniuose tinkluose dėl to užvirė diskusija: kam komunalininkams kas vakarą 20 valandą uždėti spynas ant viešųjų tualetų durų, jei ryte 9 valandą jas reikia nuimti – tarsi ką būtų saugoti.

„Kadangi vasarą saulė leidžiasi vėliau nei komunalininkai baigia savo svarbų darbą, tai saulę palydėję poilsiautojai pakeliui elgiasi įvairiai: šlapinasi ant užrakinto tualeto sienų, eina už pušies... Tai jei tas „spynų uždėjėjas“ savo darbo nedirbtų, galimai atliktų eurų to nutriušusio tualeto remontui. Tuomet nesakytume, kad „jūra primyžta“. Pušynai sakais kvepėtų“, – piktinosi įrašo socialiniuose tinkluose autorius.

Pridėtos viešojo tualeto (esančio neva prie „Medūzos“ Palangoje) vidaus nuotraukos sukėlė dar didesnes aistras. Ne vienas internautas juokavo, kad tai yra tikras paveldas, ilgus dešimtmečius nematęs jokių remontų.

Poilsiautojos socialiniuose tinkluose pateikta nuotr. /Viešieji tualetai Palangoje
Poilsiautojos socialiniuose tinkluose pateikta nuotr. /Viešieji tualetai Palangoje

Kaip 15min paaiškino UAB „Palangos komunalinis ūkis“ direktorius Gediminas Valinevičius, visi paplūdimiuose esantys viešieji tualetai dirba iki 20 valandos, po 20 valandos kurorto gyventojai ir svečiai gali naudotis priekopėje esančiais viešaisiais tualetais – jie dirba iki 22 valandos, arba kitose miesto vietose įrengtais viešaisiais tualetais, kurių darbo laikas – iki 23 valandos.

Iš viso Palangoje ir Šventojoje yra 33 viešieji tualetai.

„Konkrečiai Šventojoje iki 23 valandos veikia viešieji tualetai, esantys centrinėje aikštėje ir Jūros gatvėje 2 (prie „Rimi“ parduotuvės)“, – pasiūlė G.Valinevičius.

Iš viso Palangoje ir Šventojoje, anot jo, yra 33 viešieji tualetai, visi jie yra nemokami. Viešuosius tualetus kasdien prižiūri 12 darbuotojų – tai valytojai bei santechnikai.

Per metus savivaldybė šiai paslaugai skiria 350 tūkst. eurų.

Paklaustas, ar viešiesiems tualetams poilsiautojai dažnai pridaro kokios žalos, G.Valinevičius atsakė, kad išties dažnai – pasitaiko, jog nuimami ar nulaužomi čiaupai, sulaužomi kanalizacijos vamzdžiai, apipaišomos sienos ir pan.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Palangos viešieji tualetai
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Palangos viešieji tualetai

„Atsakingi darbuotojai viešuosius tualetus prižiūri ir, jei reikia, tvarko kiekvieną dieną. Atkreipiame dėmesį į tai, kad tiek daug viešųjų tualetų, kiek yra Palangoje, turbūt neturi nė venas kitas šalies miestas. Žinoma, tobulėjimui ribų nėra, tad pagal galimybes viešųjų tualetų skaičius kasmet didinamas“, – tikino „Palangos komunalinio ūkio“ direktorius.

Viešųjų tualetų skaičius Palangoje bei Šventojoje ženkliai (dvigubai) išaugo prieš 5-erius metus, kuomet mieste ir paplūdimiuose buvo papildomai įrengta 15 viešųjų tualetų (konteinerių ir biotualetų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas