Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 03 02

„Tvarkiečiai“ nusitaikė į prokurorą Irmantą Mikelionį: žada aiškintis ir dėl jo namo, ir dėl brolio

Trečiadienio pavakarę po prokuroro Irmanto Mikelionio langais piketavusi grupė „tvarkiečių“ liejo nepasitenkinimą šiuo prokuroru, kuruojančiu bylą, kurioje figūruoja Rolandas Paksas. Jų teigimu, šis prokuroras nemoka dirbti, esą naudodamasis pareigomis dangsto savo brolį – PVM grobstytoją, o kova su korupcija dabar apskritai yra virtusi veiklos imitacija. Prokuroras piketą pavadino spaudimu.
Petras Gražulis ir Valdas Vasiliauskas
Petras Gražulis ir Valdas Vasiliauskas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Piketuoti „tvarkiečiai“ nusprendė ne prie prokuratūros, bet prie Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiojo  prokuroro namo  Didžiojoje Riešėje. 

Į piketą atėjo „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos seniūnas Petras Gražulis, Seimo vicepirmininkas Kęstas Komskis, šiai partijai nepriklausantis, tik frakcijoje Seime dirbantis Valdas Vasiliauskas bei dar trys nekalbūs „tvarkiečiai“, kurių vienas laikė partijos vėliavą. 

Vėliau prie šios grupelės prisijungė „tvarkiečių“ lyderio Rolando Pakso pavaduotojas Juozas Imbrasas, kuris tik atvykęs su dideliu susidomėjimu ėmė skaitinėti, kas parašyta ant jo kolegų atsineštų transparantų. 

Šie skelbė: „Mikelioni baik politikuoti“, „Mikelioni, tramdyk STT“, „Mikelionis + Urbanavičius = savivalė“. 

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Kęstas Komskis ir Juozas Imbrasas
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Kęstas Komskis ir Juozas Imbrasas

Piketuotojus prižiūrėjo šeši policijos pareigūnai, vienas iš jų darė piketo vaizdo įrašą. 

R.Paksas turi daug bėdų

I.Mikelionis antradienį spaudos konferencijoje pranešė, kad prokuratūra svarsto kreiptis į Europos Parlamentą ir prašyti panaikinti partijos „Tvarka ir teisingumas“ vadovo europarlamentaro R.Pakso neliečiamybę.

Įtariama, kad „Lietuvos ryto“ vadovas Gedvydas Vainauskas sutarė su R.Paksu dėl 15 tūkst. eurų kyšio siekiant per „tvarkiečių“ valdomą Aplinkos ministeriją paveikti valdininkus dėl prekybos centro „Norfa“ statybų Prienuose įteisinimo. 

Aiškino, kad prokuroras – ne šventas

Piketą „tvarkiečiai“ pradėjo aiškindami, kad šis prokuroras esą nemoka dirbti darbo. 

„Norime pasakyti tiems pareigūnams, kurie skiria šitą prokurorą, kad jis turi užbaigti kadenciją šį pavasarį, kai baigsis jo kadencija, kad jis nepateisino šitų užimamų pareigų“, – aiškino V.Vasiliauskas. 

„Tvarkiečiai“ rinks medžiagą ir sieks, kad būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl I.Mikelionio namo statybos, sklypų pirkimo bei pardavimo istorijos. 

P.Gražulis dėstė, kad „tvarkiečiai“ rinks medžiagą ir sieks, kad būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl I.Mikelionio namo statybos, sklypų pirkimo bei pardavimo istorijos. 

„Taip pat, kaip jūs žinote, jo brolis dalyvavo gaujoje PVM plovimo. Kur buvo plaunami milžiniški pinigai, milijoninės sumos. Ir man atrodo, kiek turiu informacijos, kad jis globoja savo brolį ir kad ta byla, tyrimas, šiandien, jau kelinti metai nejuda iš vietos“, – aiškino parlamentaras. 

Jis sakė, kad Generalinėje prokuratūroje yra daug sąžiningų prokurorų, tačiau ne I.Mikelionis, kuruojantis vieną atsakingiausių sričių. 

VIDEO: „Tvarkos ir teisingumo“ partijos nariai piketavo prie prokuroro I.Mikelionio namų

„Faktus jums padėliojome“, – aiškino jis. 

Jis aiškino, kad tik teismas gali pasakyti, ar kaltas žmogus ar ne, ir tikino, kad subliuško daug I.Mikelionio bylų, be to, pateikdamas detalių, jis esą paviešino ikiteisminio tyrimo medžiagą. 

Papiktino pokalbių paviešinimas 

K.Komskis savo ruožtu piktinosi, kad į viešumą pateko informacija apie Druskininkų mero pokalbius su aukštais politikais dėl Vyriausybės nutarimo. 

„Informacija slapta, negalima tokių dalykų nutekinti. Tai rodo, kad atsakingas tiesiogiai ponas I.Mikelionis, nes jis turi kontroliuoti ir žiūrėti, kad prokuratūra vykdytų įstatymus. Šito kaip tik ir pasigendame, todėl ir esame čia“, – paaiškino jis. 

O P.Gražulis išreiškė nuomonę, kad išviešinti pokalbiai kaip tik ir įrodė, kad korupcijos nebuvo: „Galbūt prašymas, kad būtų greičiau išspręstas klausimas, kuris ne vienus metus nebuvo sprendžiamas.“

Tam, kas dabar vyksta, aš asmeniškai įsitikinęs, vadovauja Dalia Grybauskaitė.

„Tvarkiečių“ teigimu, nuo prezidentės Dalios Grybauskaitės įgeidžių priklausoma teisėsauga esą dangsto tik liberalus ir konservatorius, o visus kitus – puola. 

„Tam, kas dabar vyksta, aš asmeniškai įsitikinęs, vadovauja Dalia Grybauskaitė“, – pareiškė P.Gražulis. Jis pridūrė, kad tam įrodymų nereikia – prezidentei niekada nepatiko ši valdančioji dauguma. 

V.Vasiliauskas sakė, kad D.Grybauskaitė prie institucijų vairo pastatė „trejetukininkus“, kurie blogai dirba. 

I.Mikelionio piketo metu namuose nebuvo.

„Tvarkiečiams“ stoviniuojant prie namo, prie jo pririedėjo automobilis, iš kurio išlipo moteris su paaugliu vaiku, piktai pašnairavę į „tvarkiečius“ jie įėjo į namą. 

P.Gražulis sakė, kad jam nesvarbu, kad I.Mikelionis tiesiogiai jų kaltinimų negirdi – esą juos galės pasiskaityti žiniasklaidoje: „Jūs parašysit – jis paskaitys.“

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Irmantas Mikelionis
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Irmantas Mikelionis

I.Mikelionis: tai – spaudimas

„Aš manau, kad taip“, – BNS sakė Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras, paklaustas, ar „tvarkiečių“ veiksmus vertina kaip spaudimą jam asmeniškai.

„Kiekvienas žmogus turi tam tikrą privatų gyvenimą – tai ne tik aš tuose namuose gyvenu, bet gyvena ir mano nepilnamečiai vaikai, ir žmona. Jie irgi tam tikras teises turi“, – BNS sakė I.Mikelionis.

Jis sakė, kad dėl „teisinių veiksmų“ politikų atžvilgiu spręs po paties piketo. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas