Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 18

Ugniagesiai ateinančiais metais prašo papildomai skirti 6 mln. Lt

Ugniagesiai valdančiųjų prašo ateinančiais metais Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentui skirti 6 mln. Lt daugiau nei šiemet.
Vilniaus ugniagesiai
Vilniaus ugniagesiai / Jano Tankevičiaus/„15min.lt“ skaitytojo nuotr.

Ugniagesių gelbėtojų profesinė sąjunga teigia, kad PAGD veiklai užtikrinti reikia papildomai 5,74 mln. Lt.

Ugniagesiai iš Seimo, Vyriausybės, Vidaus reikalų ministerijos bei Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento reikalauja vykdyti 2009 m. gruodžio 11 d. Konstitucinio Teismo nutarimą ir nustatyti žalos atlyginimo pareigūnams tvarką, reformuoti statutinių pareigūnų socialinių garantijų ir darbo užmokesčio sistemas, pareigūnų pensijų klausimą nagrinėti kartu su pareigūnų socialinių garantijų ir darbo užmokesčio sistemos reformos klausimais bei užtikrinti, kad kiekviena garantija atliktų tarnybos ypatumų kompensavimo funkciją.

Taip pat reikalaujama, kad PAGD pareigūnų atlyginimo vidurkis būtų ne mažesnis nei vidutinis krašto apsaugos atitinkamų grandžių pareigūnų – esą ugniagesiai gelbėtojai savo gyvybe rizikuoja ne mažiau nei šie.

„PAGD pareigunai, sunkmečiu solidarizuodamiesi su Lietuvos piliečiais, per praėjusius dvejus metus geranoriškai atsisake apie 10 proc. savo pajamų – neėmė kompensacijų už keliones į ir iš darbo ir sutaupė 3,2 mln litų“, – teigiama Ugniagesių gelbėtojų profesinės sąjungos pareiškime.

Pasak ugniagesių gelbėtojų, dabar PAGD vykdo veiklą trimis budinčiomis pamainomis vietoj keturių, nes nuo 1999 m. sumažėjo ir nėra užpildyta beveik 1 000 etatų, o jų funkcijos pasipildė narų, aukštybiniais, chemijos, radiacijos ir kitais specifiniais darbais, civiline sauga bei bendrojo pagalbos centro kuravimu, tačiau papildomo finansavimo nesulaukta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas