Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
01 03 /11:03

Ugniagesių atstovas apie žuvusio vaiko artimųjų emocijas: „Suprantame jų skausmą ir užjaučiame“

Ugniagesiai po beveik parą trukusio darbo trečiadienio rytą paskelbė užgesinę po sprogimo užsiliepsnojusį daugiabutį Vilniaus Viršuliškių gyvenamajame rajone. Dabar svarbiausias jų darbas – pasiekti ir ištraukti apgriuvusiame name likusius du žuvusiuosius – vyrą ir vaiką. Su ekspertais aiškinamasi, kaip saugiau, nerizikuojant ugniagesių saugumu, tai padaryti. Tuo pat metu bendraujama su gaisre žuvusio berniuko šeima, svarstoma galimybė suteikti psichologinę pagalbą. Po kūnų ištraukimo bus sprendžiama, ką daryti su namu. Vaizdas jo viduje – kraupus, žioji didžiulės skylės tarp penkto ir trečio aukšto.

Po gaisro feisbuke ėmė plisti gaisre žuvusio berniuko sesers įrašas, kuriame ji kaltino ugniagesius nepadarius visko, kad išgelbėtų septynmetį berniuką.

„Šiandien įvyko nelaimė. Sprogo mamos kaimynų butas. Sprogimas išvertė sieną į mano mamos kambarį. Ant sofos gulėjo mano 7 metų brolis. Sprogimo metu ant mano brolio užkrito siena ir jį prispaudė, mama bandė jį traukti bet nepavyko, jis tik sakė: „Mamyte, padėk, man skauda“ (kalba taisyta, – red. past.).

Lukas Balandis / BNS nuotr./Namas Viršuliškėse, kuriam įvyko sprogimas
Lukas Balandis / BNS nuotr./Namas Viršuliškėse, kuriam įvyko sprogimas

„Mama glostė jam galvytę, kai tuo metu įbėgo trys vyrai, nežinom, ar kaimynai, ar ugniagesiai! Mano mama pradėjo traukti, bet ji šaukė, kad nenori eiti ir kad jos sūnus ten, ji šaukė ir rodė į mano prispaustą brolį, bet ją ištempė per prievartą ir išvežė į ligoninę, kieme mama pasakė, kur yra prispaustas berniukas. Šiuo metu mamą pasiėmėm, ji yra sunkios būklės psichologiškai“, – rašė berniuko sesuo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas