Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 03 17

Ugniagesių vadas pavaldiniams: rūpindamiesi visuomenės saugumu, prisiminkime ir save

Siekiama užtikrinti, kad būtų saugūs ir gyventojai, ir patys visuomene besirūpinantys pareigūnai.
PAGD viršininkas:
PAGD viršininkas S.Greičius: kad galėtų apsaugoti kitus, ugniagesiai gelbėtojai patys turi būti saugūs. / 15min koliažas

Atsižvelgiant į situaciją dėl koronaviruso (COVID-19) plitimo, šalies Vyriausybei paskelbus valstybės lygio ekstremaliąją situaciją, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) ėmėsi priemonių, kad būtų užtikrintos saugios pareigūnų, valstybės tarnautojų ir darbuotojų, dirbančių pagal darbo sutartis darbo sąlygos. „Esame pasirengę padėti kitiems. Bet labai norėtųsi, kad užtikrindami kitų saugumą, mūsų pareigūnai ir darbuotojai nepamirštų ir savojo, nes kad galėtų apsaugoti kitus, jie patys turi būti saugūs“, – PAGD paviešintame pranešime cituojamas departamento direktorius Saulius Greičius.

Departamento teritorinių struktūrinių padalinių vadovams pavesta supažindinti visus darbuotojus, dirbančius pamainomis, apie COVID-19 viruso grėsmę, VPGT veiklai taikomus specialius reikalavimus, pateiktus 2020 m. vasario 28 d. departamento direktoriaus raštu „Dėl Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos parengties užtikrinimo dėl COVID-19 viruso grėsmės.“

Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos darbuotojams sudarytos galimybės ir sąlygos dirbti nuotoliniu būdu.

Darbuotojams sudarytos galimybės ir sąlygos dirbti nuotoliniu būdu maksimalią darbo laiko dalį, užtikrinant nepertraukiamą funkcijų ir uždavinių įgyvendinimą.

Atšaukti visi kvalifikacijos tobulinimo, sporto, kultūriniai renginiai, susitikimai, pasitarimai, taip pat valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos (toliau – VPGT) atstovų dalyvavimas kitų institucijų organizuojamuose renginiuose, pasitarimuose, jei jie nesusiję su neatidėliotinų uždavinių atlikimu ar skirti COVID-19 rizikos ir pasekmių suvaldymui. Esant būtinybei, komunikavimą vykdyti nuotoliniu būdu, ryšio priemonėmis.

Darbuotojams, dirbantiems pamainomis, nurodyta nevykdyti objektų studijavimo, nedalyvauti prevencinėse akcijose. Atšauktos visos komandiruotės tiek Lietuvos Respublikoje, tiek užsienio šalyse. Šiuo laikotarpiu darbuotojams, grįžusiems iš užsienio komandiruočių, taip pat privačių kelionių, užtikrinamas 14 dienų karantinas.

Laikinai sustabdyti Ugniagesių gelbėtojų mokykloje vykę mokymai, kvalifikacijos kėlimas ir atestacijos, kompetencijų vertinimai, išskyrus nuotolinius mokymus, mišraus mokymo programų nuotolinę dalį.

Gyventojai nebus priimami VPGT patalpose. Departamento struktūrinių padalinių, departamento teritorinių struktūrinių padalinių ir jų struktūrinių padalinių, departamentui pavaldžių įstaigų vadovams nurodyta užtikrinti, kad darbuotojai, aptarnaujantys asmenis savo darbo vietose, neturėtų su jais tiesioginio kontakto. Bendravimui su asmenimis turi būti naudojamas telefono ryšys, elektroninis paštas. Aktualūs telefonų numeriai ir pašto adresai pateikiami ir aiškiai nurodomi prie įėjimų į VPGT padalinius.

Taip pat neorganizuojamas ir nevykdomas pareigūnų fizinio pasirengimo vertinimas. Paslaugos elektroninėje erdvėje teikiamos įprasta tvarka. Asmenys, nesinaudojantys elektroninėmis paslaugomis, neaptarnaujami.

Komunikaciją visais strateginiais klausimais, susijusiais su pajėgų valdymu, informacijos teikimu, priemonių skyrimu ir naudojimu, vykdo ir informaciją teikia departamento vadovybė ir departamento Komunikacijos skyrius. Esant atskiriems pavedimams – departamento struktūrinių padalinių ir departamento teritorinių struktūrinių padalinių vadovai.

Išsami informacija apie visa tai ugniagesiams gelbėtojams teikiama per pamainose vykstančius instruktažus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas