Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 08

Ukmergės mero Algirdo Kopūsto veiksmus tirs Etikos komisija

Savivaldybės Tarybos etikos komisija svarstys du klausimus susijusius su Algirdo Kopūsto, kaip Tarybos nario, veikla. Posėdis įvyks šį ketvirtadienį 14 val. etikos sargai svarstys ar A. Kopūstas nepažeidė etikos, kuomet neblaivus vairavo nuosavą automobilį. Ši faktą įrodė tiek Ukmergės apylinkės teismas, jo nepaneigė ir Vilniaus apygardos teismas.
Ukmergės meras Algirdas Kopūstas
Ukmergės meras Algirdas Kopūstas / vilkmerge.lt nuotr.

Taip pat posėdyje bus svarstoma vilkmerge.lt paviešinta informacija, jog Mero šeimos turtui ir pramogoms skirta šimtatūkstantinė ES parama.

Komisijos veiklos srityje numatyta, jog visuomenės informavimo priemonėse paskelbta informacija apie Tarybos nario galimai padarytą elgesio pažeidimą gali būti svarstoma posėdyje. Šiuo atveju taip ir yra. Abu atvejai buvo aprašyti visuomenės informavimo priemonėse.

Apie priimtus sprendimus mes artimiausiame posėdyje informuosime rajono Tarybos narius, vilkmerge.lt sakė komisijos pirmininkė Angelė Jokubynienė.

Keli punktai iš Etikos komisijos veiklos nuostatų: Tarybos narys privalo gerbti žmogaus teises ir laisves ir jas užtikrinti, sąžiningai eiti pareigas ir laikytis aukščiausių elgesio standartų, vengti situacijų, galinčių paveikti sprendimų, kurie sukeltų visuomenėje abejonę, priėmimą; Elgtis deramai, vengti situacijų, kai politiko elgesys kenktų jo ar savivaldybės reputacijai ir autoritetui, vengti nesąžiningų pranašumo siekimo būdų, gautą oficialią informaciją naudoti tik pareigoms atlikti ir nesipelnyti iš jos.

Etikos komisijoje dirba: A. Jokubynienė Darbo partija, Arūnas Civilka Valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Arūnas Jasaitis Lietuvos socialdemokratų partija, Grigorijus Malčanovas, Sigitas Masiulionis Liberalų frakcija, Birutė Žilėnienė Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partija, Jolanta Mačiulienė, Siesikų seniūnijos Belazariškių seniūnaitė ir Zita Morkūnienė, Želvos seniūnijos Bajorų seniūnaitė.

Daugiau informacijos vilkmerge.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai