Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 03 09

Ukrainos negalią turintys vaikai reabilitaciją ir psichologinę pagalbą bei apgyvendinimą gaus Kaune

Negalią turintys Ukrainos vaikai ir jų šeimos nariai, patyrę karo baisumus, reabilitaciją, psichologinę pagalbą ir apgyvendinimą gaus Vaiko raidos klinikoje Kaune.
Į Lenkiją atvyksta karo pabėgėliai iš Ukrainos
Į Lenkiją atvyksta karo pabėgėliai iš Ukrainos / „Scanpix“/AP nuotr.

Šiuo metu Vaiko raidos klinikoje gyvena ukrainiečių šeima, auginanti berniuką, kuris serga įgimta liga – hemofilija. Šią savaitę klinikoje laukiama dar viena iš Ukrainos atvykstanti šeima, auginanti neįgalų vaiką.

“Tai kas šiuo metu vyksta Ukrainoje yra baisu, kas dien sekame naujienas su didžiuliu nerimu. Tai, ką šiuo metu galime padaryti, tai prisidėti prie pagalbos Ukrainos šeimoms, bėgančioms nuo karo baisumų. Centre suteikiame taip reikiamą reabilitaciją, psichologinę pagalbą ir apgyvendinimą neįgaliems vaikams ir jų šeimos nariams.

Auginti vaiką su negalia šeimai jau ir taip yra didžiulis iššūkis. Su kokiais sunkumais tenka susidurti nuo karo bėgančioms tokioms šeimoms man net sunku įsivaizduoti. Yra vaikų kurie turi judėjimo negalią, vaikai, kurie maitinami per zondus specialiu maistu, vaikai, kurie turi elgesio sutrikimus, įgimtas ligas ir pan. Jau ir taip jų kasdienybė yra iššūkis, o karo aplinkybėmis išgyvenimo klausimas tampa dar opesniu. Todėl mūsų centre neįgalūs vaikai ir jų šeimos nariai gaus visokeriopą pagalbą”, sako Vaiko raidos klinikos įkūrėja ir vadovė Dovilė Čepulinskaitė.

Vaiko raidos klinikos įkūrėja ir kineziterapeutė Agnė Juodytė: “Mūsų centre gyvenantiems Ukrainos vaikams taikysime audio – psichofonologijos – neurosensorinę smegenų stimuliaciją, kuri padeda įveikti emocinį atsitraukimą, baimę ir nerimą. Esame vieninteliai Lietuvoje ir Baltijos šalyse teikiantys šią reabilitaciją, kuri tinka visiems tiek kūdikiams tiek suaugusiems. Taip pat vaikai gaus nemokamas kineziterapeuto, ergoterapeuto, logoterapeuto paslaugas.

Lietuviai labai aktyviai įsijungė į iniciatyvas padėti Ukrainos žmonėms. Mano žiniomis, šiai dienai siūlančių apgyvendinimo paslaugas yra daugiau nei kad yra paklausa. Tačiau, kai eina kalba apie apgyvendinimą neįgalių vaikų, deja, būsto pasiūla labai sumažėja. Ir tai yra visai suprantama, nes kaip ir minėjo vadovė Dovilė Čepulinskaitė, auginant vaiką su negalia reikalinga pritaikyta gyvenamoji vieta, šiems vaikams reikalinga atitinkama reabilitacija ir specialistų pagalba, todėl visas šias paslaugas vaikai gaus mūsų centre.”

Vaiko raidos klinika kreipėsi į įmones dėl paramos Ukrainos šeimoms, bėgančioms nuo karo žiaurumo. Iš rėmėjų surinkta parama bus skirta neįgalių vaikų reabilitacijai ir jų šeimų narių apgyvendinimui.

Tam kad suteikti pagalbą ir paramą kuo daugiau Ukrainos šeimų su neįgaliais vaikais, mums reikia JŪSŲ! Jei žinote ar į Jus kreipiasi ukrainiečių šeimos, auginančios neįgalius vaikus, ir kurioms reikia reabilitacijos ir apgyvendinimo paslaugų susisiekite su mums.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas