Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 09

Ukrainos vadovas Volodymyras Zelenskis šv. Velykų proga mini bendrą šventę – pergalę kare

Ukrainos lyderis Volodymyras Zelenskis sveikina lietuvius ir kitus krikščionis, sekmadienį švenčiančius Velykas. Viešpaties Prisikėlimo šventė, anot jo, simbolizuoja šviesos, gėrio, teisingumo ir gyvybės pergalę – bendrą ir neišvengiamą laisvojo pasaulio pergalę.
Volodymyras Zelenskis
Volodymyras Zelenskis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Nuoširdžiai sveikinu ukrainiečius ir visus krikščionis, kurie šiandien švenčia Velykas. Jie švenčia priešakinėse fronto linijose ir įvairiuose mūsų miestuose bei kaimuose, – teigiama prezidento sveikinime, kuris sekmadienio rytą buvo paskelbtas jo paskyroje „Facebook“. – Sveikinu brolius lenkus, lietuvius, latvius, estus.

Mūsų tikruosius draugus ir sąjungininkus JAV, Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje, Italijoje, Prancūzijoje ir Kanadoje. Prahoje ir Bratislavoje, Liublianoje ir Zagrebe, Vienoje ir Bukarešte, Madride ir Lisabonoje, Amsterdame, Kopenhagoje ir Briuselyje.

Milijonus žmonių Švedijoje, Suomijoje ir Norvegijoje. Visus kurie šią dieną švenčia Velykas Europoje, Lotynų Amerikoje, Afrikoje, Azijoje ir Australijoje.

Tai – šiuolaikinis pasaulis. Pasaulis, kuris siekia gyventi laisvai. Pasaulis, kuriame vertinamas kiekvieno žmogaus gyvenimas, pagarba ir lygybė. Ukraina šiandien gina šį pasaulį. Kariauja už savo žemę ir kovoja už savo vertybes.

Prieš dvi dienas dalinausi iftaru (pasninko nutraukimo maistu vakarais per šventąjį musulmonų mėnesį ramadaną – red. past.) su Ukrainos musulmonais. Netrukus sveikinsiu Ukrainos žydus su Paschos (šventės, kuri primena izraeliečių išsigelbėjimą iš vergovės Egipte – red. past.) pabaiga. O lygiai po savaitės pasveikinsiu visus, kurie šiemet Velykas švęs balandžio 16-ąją.

Galime išpažinti skirtingas religijas, bet vienodai tikime laisve. Galime turėti skirtingas tradicijas, tačiau yra bendra visiems – gimtosios žemės gynyba. Minime šviesias šventes skirtingomis datomis, bet viena bus vienoda visiems – Ukrainai ir visam laisvajam pasauliui.

Tai – mūsų pergalės diena. Bendros. Neišvengiamos. Šviesos, gėrio, teisingumo, gyvenimo pergalės. Visa, kas simbolizuoja Viešpaties prisikėlimo šventę.

Su Velykomis!“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas