„Šis miestas yra ne tik puiki terpė vystyti verslą, bet ir kurti gyvenimą. Man čia nei per šalta, nei pernelyg vėjuota. Miestas jaukus, žmonės mieli, nors ir šiek tiek uždari. Matyt, aš pats nesu tipinis italas“, – juokėsi pašnekovas.
Nelengva pradžia
Polinkį gaminti maistą ir suktis aptarnavimo srityje italas pajuto po studijų išvykęs pasidarbuoti į Londoną. „Turėjau tikslą – pagilinti anglų kalbos žinias. Tačiau dirbdamas padavėju prabangiame restorane ne tik pramokau kalbėti angliškai, bet ir daug sužinojau apie gerą, kokybišką maistą ir vyną“, – pasakojo F. Pezzetti.
Aistra suktis restoranų versle italui atvėrė galimybes pakeliauti po pasaulį ir susipažinti su įvairių šalių virtuvės ir vyndarystės paslaptimis. Pašnekovas gavo pasiūlymą vadovauti restoranams Italijoje, vėliau Vokietijoje, Japonijoje, Rumunijoje.
Kol galiausiai, vos prieš keletą metų, viena pažįstama iš Palangos pasiūlė F. Pezzetti atidaryti itališką restoraną Klaipėdoje – esą čia trūksta vietų, kur žmonės galėtų pasimėgauti geru maistu ir vynu.
„Palangoje ir Klaipėdoje pirmą kartą teko lankytis maždaug prieš dešimtmetį ir, tiesą sakant, buvau labai sužavėtas. Taigi nusprendžiau priimti pasiūlymą“, – šyptelėjo italas.
Prieš atidarant naują restoraną Klaipėdoje, idėjos sumanytojai visus metus sunkiai dirbo, kadangi visoje Italijoje kruopščiai ieškojo smulkiųjų kokybiško vyno ir maisto produktų tiekėjų. Pašnekovas pripažįsta, kad verslo pradžia nebuvo lengva, kadangi, norint pritraukti klaipėdiečius, čia reikia ne tik pasiūlyti gerą produkciją, bet ir skirti daug laiko bendraujant su klientais, pasakoti apie gero maisto ir vyno vertę.
Į Klaipėdą sugrąžino meilė
Vis dėlto netrukus dėl nesutarimų su buvusia verslo partnere keliai išsiskyrė ir italas nusprendė grįžti į savo gimtinę. Tačiau, likus vos keletui dienų prieš išvykstant, laimingo atsitiktinumo dėka viename Klaipėdos bare susipažino su savo būsimąja žmona Gabriele.
„Pabendravome iki paryčių, tačiau atsisveikino neapsikeitę kontaktais – juk netrukus planavau išvykti į gimtinę. Tačiau po kiek laiko, kai jau buvau grįžęs į Italiją, Gabrielė mane susirado feisbuke. Pradėjome bendrauti ir netrukus nusprendėme susitikti Paryžiuje. Antrą mūsų susitikimo dieną susižadėjome ir netrukus po to susituokėme“, – juokėsi F. Pezzetti.
Nusprendę kurti bendrą gyvenimą Klaipėdoje, dar šį rugsėjį miesto centre sutuoktiniai atidarė naują restoraną, kuriame jie norėjo sukurti jaukią, itališką namų atmosferą. Čia, pasak pašnekovo, nėra griežto meniu – kaskart atvykusiems į restoraną lankytojams yra staigmena, ką tądien paruoš virtuvės šefas. Norintys konkretaus patiekalo, gali dėl jo susitarti iš anksto.
Paklaustas, kaip šiuo metu jam sekasi verslas, pašnekovas džiaugėsi, kad kartą apsilankę jų restorane žmonės čia dažniausiai sugrįžta – jei ne pavalgyti, tai bent jau išgerti vyno ar tikros itališkos kavos. O kartais tiesiog pabendrauti su visada puikiai nusiteikusiu restorano šeimininku.
Vis dėlto jis pasidžiaugė, kad netrukus „pilna koja“ į verslą įsitrauks ir jo žmona Gabrielė, kuri ką tik paliko gerai apmokamą buhalterės darbą. Pasak pašnekovo, pastaruoju metu visos jo mintys ir energija sukasi tik apie restoraną, tad laisvo laiko, deja, nelieka pomėgiams ir draugams. „Laisvalaikis? Nežinau, kas tai, – juokėsi. – O jei ir turėčiau laisvo laiko, norėčiau mokytis lietuvių kalbos. Nors jau suprantu, ką kalba žmonės, tačiau pats dar nesijaučiu drąsiai, kad galėčiau kalbėti.“
Tikslas – kurti kokybę
F. Pezzetti teigė Klaipėdoje pažįstantis ne vieną italą, tačiau dėl įtempto darbo grafiko naujoms draugystėms užmegzti laiko beveik nėra.
„Tačiau dėl to neliūdžiu. Mano tikslas nėra burti italų bendruomenę. Aš čia tam, kad kurčiau kokybę“, – pastebėjo restorano šeimininkas.
Pasiteiravus, ar šaltuoju metų sezonus ištuštėjusi miesto atsmosfera neslegia užsieniečio, pašnekovas teigė, kad miestas nėra tuščias. „Tiesiog žmonės neturi įpročio laiko leisti ne namuose, o kavinėse ar restoranuose, bendraujant su draugais. Taigi norėtųsi juos paskatinti daugiau laiko skirti, kuriant naujas bendravimo tradicijas“, – teigė pašnekovas.
Pasak italo, tolimų planų pora kol kas neturi. „Net nežinau, ką veiksiu per šias Kalėdas“, – juokėsi pašnekovas.