Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 26

URM apie planus dislokuoti branduolinį ginklą Baltarusijoje: „Tai desperaciniai Putino ir Lukašenkos žingsniai“

Lietuvos Užsienio reikalų ministerijos (URM) pareiškė atidžiai stebinti situaciją dėl Rusijos prezidento Vladimiro Putino pareiškimo apie planus dislokuoti taktinį branduolinį ginklą Baltarusijoje. „Vertiname tai kaip dar vieną dviejų neprognozuojamų diktatoriškų režimų bandymą grasinti savo kaimynams ir visam Europos kontinentui“, – rašoma URM pranešime.
Vladimiras Putinas, Aliaksandras Lukašenka
Vladimiras Putinas, Aliaksandras Lukašenka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Tai desperaciniai Putino ir Lukašenkos žingsniai, kuriais siekiama sukelti dar vieną įtampos ir destabilizacijos bangą Europoje. Tokiais veiksmais Baltarusija dar labiau įtraukiama į karą su Ukraina ir priešpriešą su demokratiniu pasauliu. Vis labiau netenkanti suvereniteto, Rusijos agresiją remianti ir jai padedanti, vis tampriau į Rusijos karinius planus integruojama Baltarusija yra papildomas rizikos veiksnys Baltijos regionui“, – rašoma URM pareiškime.

Anot ministerijos, Lietuva drauge su euroatlantiniais partneriais tarsis kaip reaguoti į šiuos militaristinius Rusijos ir Baltarusijos režimų planus. Kaip vieną iš reagavimo priemonių, Lietuva ragins priimti naujas sankcijas.

Šeštadienį V.Putinas pareiškė, jog jis ir autokratinis kaimyninės šalies lyderis Aliaksandras Lukašenka susitarė, kad Rusija Baltarusijoje dislokuos taktinius branduolinius ginklus.

Beveik 30 metų Baltarusijoje valdantis A.Lukašenka yra svarbus V.Putino sąjungininkas.

2022-ųjų vasarį Minskas leido Kremliui iš savo šalies teritorijos pradėti invaziją į Ukrainą.

Vėliau kilo nuogąstavimų, kad Baltarusija gali prisijungti prie savo sąjungininkės puolimo, tačiau A.Lukašenka teigė taip pasielgsiantis tik tuo atveju, jei jo šalis bus užpulta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas