Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 01

URM: derinamas dvišalis Lietuvos ir Rusijos užsienio reikalų ministrų susitikimas Miunchene

Diplomatai derina dvišalį Lietuvos ir Rusijos užsienio reikalų ministrų Lino Linkevičiaus ir Sergejaus Lavrovo susitikimą Miunchene, kur abu dalyvauja tarptautinėje saugumo konferencijoje, penktadienį patvirtino ministerija.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Yra derinama galimybė susitikti“, – BNS penktadienį sakė užsienio reikalų ministro patarėja Rasa Jakilaitienė. Tai būtų pirmasis naujos Vyriausybės užsienio reikalų ministro susitikimas su Rusijos kolega.

Penktadienį prasideda kelias dienas truksianti Miuncheno saugumo konferencija, į kurią vyksta prezidentė Dalia Grybauskaitė, ją lydi užsienio reikalų ir krašto apsaugos ministrai.

Praėjusių metų pabaigoje darbą pradėjusios naujosios centro-kairės Vyriausybės programoje teigiama, kad Lietuvos ir Rusijos santykiams būtinas „perkrovimas“.

„Lietuvos ir Rusijos santykiams būtinas „perkrovimas“. Lietuvos bendradarbiavimą su Rusija grįsime abipusį pasitikėjimą stiprinančiomis europietiškomis vertybėmis, kreipdami dėmesį ne į praeitį, o į ateitį, neapsibrėždami išankstinėmis, sunkiai įgyvendinamomis sąlygomis, trukdančioms geriems ir abiem pusėms naudingiems kaimyniniams santykiams“, – rašoma dokumente.

Programoje numatyta, kad „Sovietų Sąjungos padarytos okupacinės žalos klausimas turės būti įgyvendinamas derybomis su Rusija ieškant priimtinų sprendimų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas