Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 04 /09:44

Dėl E.Bajarūno bręsta skandalas: URM inspektoriai parengė nepalankias išvadas, ambasadorius rengia spaudos konferenciją

Situacijos vertinimą ambasadoje Londone atlikę Užsienio reikalų ministerijos (URM) ekspertai dėl rastų trūkumų rekomenduoja atlikti ambasadoriaus Eitvydo Bajarūno tarnybinės veiklos vertinimą ir bei spręsti dėl jo tinkamumo vadovauti ambasadai, trečiadienį pranešė naujienų portalas „Delfi“, remdamasis savo šaltiniais. Pats ambasadorius trečiadienio vidurdienį rengia spaudos konferenciją.
Eitvydas Bajarūnas
Eitvydas Bajarūnas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Pasak portalo, inspektoriai nustatė, esą E.Bajarūnui trūksta vadovui reikalingos kompetencijos, jis piktnaudžiauja suteiktais įgaliojimais ir netinkamai bendrauja su ambasados darbuotojais.

Pats E.Bajarūnas savo poziciją žada pateikti trečiadienį 12 val. BNS naujienų agentūroje rengiamoje spaudos konferencijoje.

„Delfi“ žiniomis, rugsėjo 18–21 dienomis ambasadoje lankėsi URM Generalinė inspekcija ir atliko situacijos vertinimą, apklausė 13 ambasados darbuotojų: diplomatų, specialiųjų atašė, valstybės tarnautojų, darbuotojų, dirbančių pagal darbo sutartis.

Inspektoriai esą nustatė, kad E.Bajarūnas nekorektiškai ir nemandagiai su jais bendrauja, daugelis patyrė viešo įžeidinėjimo, patyčių, žeminančios kritikos, žodinės agresijos apraiškų. Darbuotojai nurodė, kad ambasadorius nesugeba savo privačių interesų atriboti nuo viešųjų, galimai piktnaudžiauja tarnybine padėtimi.

Nurodoma, kad oficialiuose ir bendruomenės susitikimuose E.Bajarūnas dažnai pabrėžia, kad ambasados kolektyvas privalo gerbti ne tik savo vadovą, bet ir jo sutuoktinę Giedrę Žičkytę, ji deleguoja darbuotojams asmeninio pobūdžio užduotis, asmeninėms reikmėms naudoja ambasados ūkinį inventorių.

Kaip anksčiau skelbė „Delfi“, tyrimai buvo pradėti dėl dviejų galbūt netinkamo Lietuvos diplomatų elgesio – taip pat ir Lietuvos atstovo NATO Deivido Matulionio, kuris esą galėjo nesilaikyti valstybės institucijų suteikto mandato ir savo veikla susilpninti Lietuvos derybines pozicijas derybose dėl NATO viršūnių susitikimo Vilniuje dokumentų.

Prezidentas rugsėjo pradžioje teigė šiuo metu pasitikintis minėtais diplomatais.

Ambasadorius skiria ir atleidžia prezidentas Vyriausybės teikimu ir Seimo Užsienio reikalų komiteto pritarimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas