Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 22

URM išsiaiškino, kaip jaučiasi emigrantai

Užsienio reikalų ministerija trečiadienį pristatys užsienio lietuvių nuomonės apklausą, kurios tikslas buvo išsiaiškinti užsienio šalyse gyvenančių lietuvių nuomonę apie jų būklę ir poreikius, turimus lūkesčius, planus.
Turistai
Lagaminas. / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Apklausa siekta sužinoti, kaip jaučiasi lietuviai gyvendami užsienyje, kaip jie vertina sąlygas, susijusias su dalyvavimu gyvenamosios šalies visuomeniniame ir politiniame gyvenime, taip pat – kokie motyvai galėtų paskatinti juos grįžti į tėvynę, teigia ministerija.

Apklausa taip pat norėta nustatyti užsienio lietuvių poreikius lietuvybės išlaikymo, dalyvavimo valstybės gyvenime ir valstybės teikiamų viešųjų paslaugų atžvilgiu. Apklausa norėta įvardyti kliūtis, su kuriomis užsienio lietuviai susiduria bendradarbiaudami su Lietuva bei identifikuoti sritis, kuriose jie norėtų ir galėtų prisidėti prie teigiamų pokyčių Lietuvoje.

Diskusijose dalyvaus užsienio reikalų viceministras Mantvydas Bekešius, visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro „Vilmorus“ direktorius dr. Vladas Gaidys, Vytauto Didžiojo universiteto Socialinės antropologijos centro vadovas prof. Vytis Čiubrinskas, Užsienio reikalų ministerijos Užsienio lietuvių departamento direktorė ambasadorė Gintė Damušis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas