Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 02 24 /16:39

URM išsikvietė Rusijos ambasadorių pareikšti protesto dėl invazijos į Ukrainą

Užsienio reikalų ministerija (URM) ketvirtadienį išsikvietė Rusijos ambasadorių Lietuvoje Aleksejų Isakovą pareikšti protesto dėl Kremliaus invazijos į Ukrainą, BNS patvirtino ministro Gabrieliaus Landsbergio atstovė spaudai.

„Ambasadorius buvo iškviestas į Užsienio reikalų ministeriją, jam buvo įteiktas griežtas protestas dėl Rusijos karinės invazijos į Ukrainą“, – sakė Vytautė Šmaižytė-Kuliešienė.

Iš URM išėjęs ambasadorius žurnalistams pakomentuoti situaciją atsisakė.

Ministerijos išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad protestą Rusijos ambasadoriui pareiškęs užsienio reikalų viceministras Mantas Adomėnas griežtai pasmerkė Rusijos neteisėtą plataus masto karinį įsiveržimą į Ukrainą.

Viceministras akcentavo, kad Rusijai tenka visa atsakomybė už šį „žiaurų agresijos aktą, Ukrainos žmonių netektis ir kančias“, kurias jau sukėlė ir dar sukels „barbariški Rusijos veiksmai“.

Jis pareikalavo, kad Rusija nedelsdama nutrauktų karines operacijas Ukrainoje ir atitrauktų savo kariuomenę iš šalies teritorijos.

„Rusijos karinė agresija neliks be deramo demokratinio pasaulio atsako. Tarptautinė bendruomenė padarys viską, kad už šią karinę invaziją atsakingi asmenys būtų patraukti atsakomybėn“, − sakė viceministras.

Kurį laiką telkęs apie 150-200 tūkst. karių prie Ukrainos sienų, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ankstų ketvirtadienio rytą paskelbė karinę invaziją į šalį. Rusija pradėjo aviacijos ir raketų atakas įvairiose šalies vietose, taip pat ir Kijevo srityje, ir pasiuntė savo tankus bei karius.

Anksčiau šią savaitę jis pripažino Maskvos remiamų separatistinių regionų šalies rytuose nepriklausomybę.

Vakarų šalys, anksčiau jau įvedusios Rusijai sankcijų, grasina jas griežtinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas