Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 03

URM kanclerė I.Černiuk: parama vakcinomis Rytų kaimynams – bendras ES interesas

Birželio 3 dieną vyko Europos Sąjungos (ES) valstybių narių Užsienio reikalų ministerijų (URM) generalinių sekretorių nuotolinis sutikimas, skirtas artėjančiam Slovėnijos pirmininkavimui ES tarybai bei svarbiausiems artimiausio pusmečio ES planams aptarti.
Inga Černiuk
Inga Černiuk / URM nuotr.

Lietuvai atstovavusi URM kanclerė Inga Černiuk pabrėžė, kad ES turi aktyviai veikti ES kaimynystėje, reaguoti į įvykius Baltarusijoje, plėsti sankcijas prieš neteisėtą Baltarusijos režimą, taip pat išlaikyti dėmesį Rytų partnerystės procesui, artėjant rudenį planuojamam viršūnių susitikimui.

Pasak I.Černiuk, artimiausioje perspektyvoje itin aktualu ES veiksmingai koordinuotis kovoje su COVID- 19 pandemija, būtina paremti Rytų kaimynystės regiono valstybes vakcinomis nuo COVID-19.

„ES Rytų kaimynės susiduria su įvairialypiais geopolitiniais iššūkiais. Pagalba vakcinomis padidintų partnerių ir pačios ES saugumą bei atsparumą, taip pat stiprintų ES įvaizdį regione. Kviečiame ES partnerius kuo aktyviau dalintis vakcinomis, nes tai yra visų bendras interesas“, - teigė I. Černiuk ir informavo, kad Lietuva Rytų partnerystės valstybėms šiais metais įsipareigojo skirti 200 tūkst. vakcinų.

Ministerijų generaliniai sekretoriai sutikime aptarė svarbiausius ES bendros užsienio ir saugumo politikos iššūkius ir vidaus rinkos stiprinimą, didelį dėmesį skyrė ES strateginei komunikacijai.

2021 metų antrąjį pusmetį ES Tarybai pirmininkaus Slovėnija, kuri planuoja skirti didelį dėmesį ES Žaliajam kursui, migracijos ir prieglobsčio politikai, teisės viršenybei, taip priemonėms stiprinti ES pramonės ir institucijų atsparumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas