Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 08 /15:47

Izraelyje yra per 7 tūkst. lietuvių, URM siunčia įspėjimą keliaujantiems

„Hamas“ teroristinei grupuotei pradėjus atakas prieš Izraelį, Užsienio reikalų ministerija (URM) rekomenduoja Lietuvos piliečiams įvertinti būtinybę šiuo metu keliauti į Izraelį ir Palestiną, tačiau primygtinai siūlo susižinoti artimiausios slėptuvės vietą bei nevykti į tam tikras Izraelio ir Palestinos teritorijas.
JAV kariai atvyko į Lietuvą
JAV kariai atvyko į Lietuvą / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 2 Izraelis Palestina

„Šiuo metu ypač įtempta situacija yra pasienyje su Gazos ruožu, Jeruzalėje, Vakarų Krante, taip pat Izraelio šiaurėje esančiose Golano aukštumose bei pasienyje su Libanu, Jenino, Nabluso bei Hebrono regionuose Palestinoje“, – teigiama ministerijos pranešime.

„Saugumo situacija šalyje kinta labai greitai, todėl būtina nuolat sekti informaciją ir būti budriems“, – priduriama.

Ambasados Izraelyje konsulinėje registracijoje registruoti 7008 Izraelyje nuolat gyvenantys Lietuvos piliečiai.

Užsienio reikalų ministerijos programėlės „Keliauk saugiai“ bei kitų šaltinių duomenimis, šiuo metu Izraelyje lankosi (yra laikinai) 460 piliečių.

Ambasada palaiko ryšį su šiuo metu Izraelyje esančiomis piligrimų grupėmis ir pavieniais keliautojais. URM žiniomis, visi keliautojai iš Lietuvos šiuo metu yra saugūs.

Šiuo metu jau esantiems Izraelyje ar Palestinoje lietuviams siūloma būti ypatingai budriems ir imtis visų atsargumo priemonių, o taip pat sekti oficialią institucijų informaciją, laikytis vietos valdžios nurodymų. Rekomenduoma būtinai susižinoti artimiausios slėptuvės vietą.

URM įspėja, kad daug oro linijų ir skrydžių kompanijų jau atšaukė skrydžius į Izraelį ir nevyksta iš jo, todėl susisiekimas su Izraeliu yra apribotas.

„Rekomenduojame stebėti oro uostų informaciją“, – nurodo URM.

Esančius Izraelyje arba Palestinoje lietuvius ar vis tik ketinančius ten keliauti, prašoma nedelsiant užsiregistruoti adresu https://keliauk.urm.lt/keliones-registracijos-forma, kad prireikus būtų galima susisiekti dėl konsulinės pagalbos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas