Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 27

URM reiškia susirūpinimą dėl padėties prie Armėnijos ir Azerbaidžano sienos

Užsienio reikalų ministerija (URM) ketvirtadienį išreiškė susirūpinimą pastarosiomis savaitėmis susiklosčiusia padėtimi prie Armėnijos ir Azerbaidžano sienos.
Armėnijos kariai
Armėnijos kariai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Esame susirūpinę dėl pranešimų apie tarp abiejų šalių ginkluotųjų pajėgų atstovų vykusius susidūrimus, sukėlusius pavojų tiek karių, tiek civilių gyvybėms.

Kviečiame abi puses deeskaluoti situaciją, atitraukti karius. Susitarimas dėl valstybių sienų delimitavimo ir demarkavimo gali būti pasiektas tik taikiu keliu prie derybų stalo, o ne telkiant karius pasienyje. Toliau atidžiai stebime situaciją ir manome, kad žingsniai link deeskalacijos prisidėtų prie Armėnijos ir Azerbaidžano pasitikėjimo stiprinimo bei konflikto sprendimo“, – rašoma pranešime.

15min primena, kad ilgai rusenęs konfliktas dėl armėnų separatistų kontroliuojamo Kalnų Karabacho anklavo, atsiskyrusio nuo Azerbaidžano, rugsėjo pabaigoje vėl įsižiebė. Per šešias savaites trukusias kautynes žuvo apie 6 000 karių.

Tarpininkaujant Rusijai buvo sudarytos paliaubos, bet Armėnija turėjo perduoti Azerbaidžanui dalį teritorijų, kurias ji kontroliavo dešimtmečius.

Ugnies nutraukimo režimo, prižiūrimo Rusijos taikdarių, buvo daugiausiai laikomasi, bet įtampa išliko, o prie sienos įvyko keletas incidentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?