Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

URM Rusijos ambasados atstovui išreiškė protestą dėl 16 Ukrainos karo belaisvių nužudymo

Užsienio reikalų ministerija (URM) Rusijos ambasados Lietuvoje atstovui pareiškė griežtą protestą dėl 16 ginklus sudėjusių Ukrainos karių sušaudymo rugsėjo 30 dieną netoli Pokrovsko, trečiadienį pranešė ministerija.
Lietuvos Respublikos Užsienio reikalų ministerija
Lietuvos Respublikos Užsienio reikalų ministerija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Tai yra šiurkštus ir akivaizdus Rusijos įsipareigojimų pagal Ženevos konvenciją dėl elgesio su karo belaisviais pažeidimas“, – rašoma ministerijos pranešime.

Vaizdo įrašas kuriame matyti, kaip Rusijos kariai įvykdo mirties bausmę Ukrainos kariams šiems pasiduodant pasirodė rugsėjo mėnesį, tačiau informaciją Kyjivas patvirtino trečiadienį.

Lietuvos pusė taip pat pasmerkė tebesitęsiančią Rusijos agresiją prieš Ukrainą, oro atakas prieš civilinės paskirties ir kritinės infrastruktūros objektus Ukrainoje, pastarąjį mėnesį įgavusias beprecedentį mastą, teigia ministerija.

„Šių ir kitų Rusijos karo nusikaltimų planuotojai ir vykdytojai turi žinoti, jog jų tapatybės bus išaiškintos ir jų laukia neišvengiama teisinė atsakomybė“, – skelbiama pranešime.

Ministerija pabrėžia, kad Rusija privalanti nedelsiant nutraukti savo karinę agresiją prieš Ukrainą, išvesti savo karines pajėgas iš Ukrainos teritorijos ir gerbti Ukrainos nepriklausomybę, suverenitetą ir teritorinį vientisumą tarptautiniu mastu pripažintų sienų ribose.

Nors rugpjūčio 6 dieną Kyjivas pradėjo netikėtą įsiveržimą į Kursko sritį Rusijoje, Maskva ir toliau nuolat stiprina pozicijas Donecko srityje.

Pastaraisiais mėnesiais pagrindiniu Maskvos taikiniu yra Ukrainos logistikos centras Pokrovskas – miestas, esantis prie kelių ir geležinkelių, kuriais aprūpinamos ukrainiečių pajėgos visoje fronto linijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas