Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
17:36

Uždarė dalį Vingio parko dėl komercinių projektų: bilietai – brangūs, bet miestas iš to neuždirbs nė euro

Vingio parke veikia Helovino parkas, o netrukus vaikus vilios ir Kakės Makės parkas. Abu jie mokami, tad dalis parko teritorijos užtverta. Tai patinka ne visiems vilniečiams. Kai kurie piktinasi tvoromis, nes jos neleidžia vaikščioti įprastais takais. Taip pat – kad lieka vis mažiau vietos sportui, o pėstiesiems gali grėsti pavojus einant keliu, kur juda ir automobiliai. Tačiau Vilniaus savivaldybė į tokius priekaištus moja ranka.
Tvoros Vingio parke
Tvoros Vingio parke / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Išvadino parodija

Vilnietis Mindaugas M. yra vienas iš tų sostinės gyventojų, kuriems komerciniai projektai, uždarantys nemažą dalį Vingio parko keliems mėnesiams, nepatinka. Jis kategoriškas – savivaldybės sprendimus išduoti leidimus tokiems renginiams jis vadina netgi keliančiais visuomenei pavojų.

„Vilniaus miesto savivaldybės sprendimai uždaryti ir aptverti dalį Vingio parko komerciniams renginiams, kai nepalikta net pėstiesiems praėjimo nuo Savanorių prospekto (Geležinio Vilko, Gerosios Vilties ir Savanorių pr. sankirtos – red. past.), kelia visuomenei pavojų.

Čia neapribotas automobilių judėjimas, tad tiek dviratininkai, tiek pėstieji, įskaitant tėvus su vaikais, vežimėliais turi judėti parko gatve nuo Savanorių pr. iki pat estrados. Automobilių važiuojamąja gatvės dalimi, kurioje pastaruoju metu eismo intensyvumas – kaip pagrindinėse miesto arterijose. Vienas nedidelis žingsnis iki nelaimės, nes pavojingų prasilenkimų su pėsčiaisiais nors vežimu vežk“, – piktinosi vilnietis.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Tvoros Vingio parke
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Tvoros Vingio parke

Jo teigimu, Vingio parke esama ir daugiau problemų, tarkim, kai keliai esą išrausiami dėl kelis mėnesius trunkančių šulinių keitimo darbų, tuo pat metu išvažinėjant aplinkines vejas ir pan.

Vis dėlto dabar labiausiai jį erzina mokami parkai, įrengti turbūt populiariausiame sostinės parke: „Dėl sunkiai protu suvokiamų Vilniaus miesto savivaldybės valdininkų veiksmų ir neveiksmų parkas tampa ne laisvalaikio ar sporto leidimo vieta, o neaiškia parko parodija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento