Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 14

Užpustytų Gargždų herojus: dar neišaušus pensininkas šaligatvius nuvalo iki trinkelių

„Tikiuosi, kad kiti prižiūrintys kiemus ir šaligatvius pasimokys, kaip reikia sąžiningai atlikti savo darbą“, – rašo gargždiškiai, įsitikinę, kad šiomis dienomis sąžiningai, iki pat plytelių takelius nuvalantys darbininkai – tikri herojai ir verti ne tik šiltų žodžių. Ypač kai tai daro ne už atlygį, o savanoriškai.
Gargždiškiai įsitikinę, kad takelius kruopščiai, iki pat trinkelių nuvalantis Pranas – šių dienų herojus.
Gargždiškiai įsitikinę, kad takelius kruopščiai, iki pat trinkelių nuvalantis Pranas – šių dienų herojus. / Facebook grupės „Gargždai united“ nuotr.

Klaipėdos rajono centras – Gargždai – jau antra savaitė kovoja su gamtos stichija. Miestas vienas pirmųjų Vakarų Lietuvoje buvo užpustytas. Tad darbo gatvių ir kiemų valytojams teko iki kaklo.
Kol vieni takeliai tapo sunkiai išbrendami, klampinėti tenka iki kelių įsibridus į sniegą, kiti nuvalyti iki pat trinkelių.

Gargždiškiai įsitikinę, kad šių dienų herojai – sąžiningai atliekantys savo darbą valytojai.

„Tiesą sako, kad darbas žmogų puošia. Šis žmogus visų akyse geriausias, nuoširdžiausias, sąžiningiausias ir vertas pagarbos, nes atlieka savo darbą sąžiningai ir iki galo“, – Gargždų gyventojai taip atsiliepė apie šaligatvius Klaipėdos gatvėje nukasantį vyriškį.

Apie tokius žmones reikia rašyti.

Šį žmogų pažįstanti Stanislava 15min pasakojo, kad jis vertas šiltų žodžių. „Pranas su žmona Bronele – pensininkai. Ji dar dirba seniūnijoje, tvarko kiemus. Kiekvieną ankstyvą rytą jie kartu pradeda darbą. Pranas padeda žmonai. Abu nuostabūs ir kaip žmonės, ir kaip darbuotojai“, – teigė Stanislava.

Gargždiškiai pasakojo matę Praną bekasantį sniegą jau ir 5 val. ryto. Jo nukasti takeliai išsiskiria švara. Net ir stipriai pripusčius – jie buvo nuvalyti iki pat trinkelių.

Tokiu sąžiningu darbu besidžiaugiantys gargždiškiai ragino vieni kitus nunešti šiai porai šiltos arbatos.

Gargždų seniūnijos seniūnė Indrė Žiedienė tikino puikiai žinanti šią miestiečių porą. Nedidelėje bendruomenėje visi vieni kitus pastebi.
„Ši pora visada dirba pavyzdingai. Galima dirbti valdiškai, galima ir iš širdies, nuoširdžiausiai, kruopščiai“, – teigė seniūnė.

Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Lietuvą užklojo sniegas
Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Lietuvą užklojo sniegas

Ji neslėpė, kad ši žiema buvo tikras išbandymas. Kasdien tenka išklausyti begales skundų dėl nenuvalytų gatvių, takelių, todėl pavyzdžiai, kai žmonės nukasa keliuką ne tik sau, bet ir kaimynui – įkvepia.

Beveik visi seniūnijos kiemsargiai – pensinio amžiaus. Tačiau, kaip teigė I.Žiedienė, puikiai susitvarko su savo darbu.

Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Žiemiška Klaipėda pirmadienio popietę
Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Žiemiška Klaipėda pirmadienio popietę

„Organizuoti darbus šiuo metu yra gan sudėtinga, ypač kai matome, kad tuoj baigs snigti. Yra kaip yra. Tokioje klimato zonoje gyvename. Svarbiausia – nesipykti ir pasitikėti vieni kitais. Mes tikrai nesnaudžiame ir dirbame savo darbą“, – kalbėjo seniūnė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas