Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 09

Užsienio reikalų ministras lankysis Gruzijoje

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius birželio 10 dieną išvyks oficialaus vizito į Gruziją, kur susitiks su Gruzijos užsienio reikalų ministru Mikheilu Janelidze ir dalyvaus ketvirtajame Lietuvos ir Gruzijos europinės ir euroatlantinės integracijos komisijos posėdyje, praneša ministerija.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Komisija, kuriai pirmininkauja abiejų šalių užsienio reikalų ministrai, aptaria Gruzijos europinės ir euroatlantinės integracijos procesus, dvišalius santykius, koordinuoja bendrus šalių veiksmus tarptautiniuose forumuose.

Paskutinis komisijos posėdis vyko 2016 m. balandį Vilniuje.

L.Linkevičius vizito metu taip pat susitiks su Gruzijos Prezidentu, Ministru Pirmininku, Parlamento Pirmininku, pagerbs visų žuvusiųjų už Gruzijos teritorinį vientisumą ir integralumą, atminimą, skaitys paskaitą studentams apie Gruzijos europinės ir euroatlantinės integracijos laimėjimus ir iššūkius.

Taip pat planuojamas užsienio reikalų ministro susitikimas su Gruzijos Ortodoksų Bažnyčios patriarchu Ilija II, bažnyčiai vadovaujančiu nuo 1977 m.

Lietuvos diplomatijos vadovas apsilankys ir prie administracinės linijos su Gruzijos Abchazijos regionu, kur šių metų kovą buvo uždaryti du perėjimo punktai tarp Gruzijos Abchazijos regiono ir likusios Gruzijos teritorijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento