Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 30

Užsienio reikalų ministras ragina neskubėti vertinti lietuvio verslininko sulaikymo Gruzijoje aplinkybių

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius ragina neskubėti skelbti politiniu lietuvio verslininko Sauliaus Vaitkevičiaus sulaikymą. Pasak jo, diplomatinių šaltinių teigimu, verslininkui ketinama pareikšti kaltinimus dėl neskaidrios ekonominės, o ne politinės veiklos. Tai L.Linkevičius pareiškė ketvirtadienį Seime per Vyriausybės valandą.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Neskubėčiau daryti išvadų apie politinius procesus, per mažai turime tam informacijos“, – pareiškė ministras. L.Linkevičiaus teigimu, Lietuvos ambasada Gruzijoje padėjo verslininko šeimai sužinoti, kur laikomas suimtasis ir kas jo laukia. Su šeima, pasak ministro, palaikomi nuolatiniai ryšiai.

Oficialiai kol kas apie S.Vaitkevičiaus sulaikymą apskritai nėra gauta jokios informacijos. Visi duomenys surinkti tik pasinaudojant savais ryšiais ir kanalais, teigė ministras. Tiesa, L.Linkevičius užsiminė, kad lietuvis Gruzijos pareigūnų dėmesio sulaukia ne pirmą kartą.

BNS žiniomis, dabar Gruzijoje atnaujinta šių metų balandį nutraukta byla, kurioje figūravo S.Vaitkevičius. Neoficialiai teigiama, kad parduodamas verslą jis buvo įsipareigojęs partneriams sumokėti 2 mln. JAV dolerių, bet kaltinamas šio pažado neįvykdęs.

Lietuvis Tbilisio oro uoste buvo sulaikytas trečiadienioi rytą. S.Vaitkevičius buvo didžiausio Gruzijos mažmeninės prekybos tinklo „Ioli supermarket“ vienas savininkų. Pasak sulaikyto verslininko žmonos, šį verslą jis jau buvo pardavęs, o trečiadienį ketino išskristi į Lietuvą.

Gruzijoje S.Vaitkevičius su šeima buvo įsikūrę ir plėtojo verslą nuo 2009 metų.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento